Xbox 2 – Integrated Innovation

Kirjoittanut: Livegamers

09.12.2004

Monet asiantuntijat ovat spekuloineet sekä Microsoftin että Sonyn suunnittelevan seuraavan sukupolven konsoleistaan kokonaisvaltaisia olohuoneen viihdekeskuksia pelkän pelikonsolin sijaan.
Nämä arviot saavat nyt vahvistusta Microsoftin Robbie Bachin Business Weekille antamassa haastattelussa. Hän toteaa, että ”Digital Lifestyle” tulee näyttelemään yhä suurempaa roolia tulevaisuudessa. Käytännössä erilaiset viihteen elementit, digitaaliset kuvat, video, musiikki ja jopa kommunikaatioyhteydet niputetaan yhteen ja niitä hallinnoidaan keskitetysti yhdellä laitteella. Vaikka tässä yhteydessä ei suoraan viitatakaan Xboxin seuraajaan, on selvää että Xbox 2:lla tulee olemaan merkittävä rooli digitaalisen viihteen keskipisteenä.

Xboxin seuraajasta Robbie Bach toteaa vaatimattomasti: ”on tiedossa että työskentelemme Xbox 2:n parissa, samoin on syytä olettaa että Xbox 2 tulee olemaan maailman paras pelikonsoli…”

Millainen laite seuraavan sukupolven Xboxista lopulta muodostuu, on edelleenkin avoinna. Toivottavasti CES-messut tammikuussa ja pelinkehittäjien GDC-tapahtuma maaliskuussa paljastavat meille uutta tietoa asiasta.