Xbox 2 uutisia

Kirjoittanut: Livegamers

27.09.2004

Xbox 2:n oheislaitteet yhteensopivia PC:iden kanssa
Windowsin pelien kehitysosaston päällikkö Dean Lester ilmoitti viime viikolla, että tuleva Windowsin versio Longhorn tulee tukemaan Xbox 2:n oheislaitteita, Xbox Liveä sekä XNA-kehitysalustaa.

Tämä uutinen on sinällään erittäin kiinnostava, koska jos yhteensopivuus toimii Longhorniin päin, niin se todennäköisesti mahdollistaa myös PC-oheislaitteiden käyttämisen Xbox 2:ssa.
Liven tukeminen taas tarkoittaisi sitä, että suuret pelaajamäärät nettipeleissä eivät olisi enää PC-pelaajien yksinoikeus. XNA-kehitysalusta taas helpottaisi pelien kehittämistä ja varsinkin kääntämistä alustalta toiselle.

Lähde: gamesindustry.biz

Xboxin pelit yhteensopivia Xbox 2:n kanssa?

Tämä huhu sai alkunsa, kun tietyt tahot internetissä saivat tietoonsa, että nykyisen Xbox-kehitystiimin jäsenet työskentelevät Microsoftin seuraavan Virtual PC -ohjelmiston näytönohjain-emulaattoreiden parissa. Virtual PC -ohjelmisto tähtää ratkaisemaan Macintoshin ja Windows PC:n väliset yhteensopivuusongelmat.

Ohjelmistoa todennäköisesti kehitetäänkin, mutta tietojen epämääräisyys ja monet logiikka-ongelmat vihjaavat, että kyseessä on täysiverinen huhu. Xbox kehitystiimi saattaa työskennellä emulaattorin parissa, mutta sekin voi tarkoittaa vain sitä, että Microsoft käyttää kyvykkääksi todettua työvoimaa toisissa projekteissa.

Teknikoiden mukaan Nvidian ja ATIn näytönohjainten erot voitaisiin ratkaista, mutta gamesindustry.bizin lähteen mukaan yhteensopivuuden ratkaiseminen ei ole tärkein asia Xbox 2:n kehitystiimille.

Lähde: gamesindustry.biz