Xbox 360 Kiinan markkinoille lähiaikoina?

Kirjoittanut: Livegamers

16.01.2007

Pelialan sisäpiirilähteiden mukaan Microsoft olisi julkaisemassa Xbox 360 -konsoliaan Kiinassa lähiaikoina. Lähteiden mukaan Microsoft on tiedustellut paikallisilta jälleenmyyjiltä ja internet-operaattoreilta yhteistyökuvioita jo muutaman kuukauden ajan.
Kiinan markkinoille pääseminen ei ole yksinkertaista, sillä kaiken viihteen on saatava hyväksyntä Kiinan kulttuuri- ja tiedotusministeriöltä. Ministeriö käy läpi kaikki pelit ja antaa hyväksyntänsä, jos sisältöä ei katsota haitalliseksi. Tarkkaa julkaisupäivää on lähteen mukaan mahdotonta antaa, sillä tarkastajien suhtautumista laitteeseen ja peleihin ei voi tietää etukäteen.

Kiinan pelimarkkinat ovat tällä hetkellä jakautuneet pitkälti PC-moninpelien ja Playstation 2:n välillä, joskin PC hallitsee halvemman hintansa takia. Xbox 360:n odotetaan kohtaavan vahvaa kilpailua PS2:n taholta, sillä jälkimmäinen on ollut markkinoilla jo kolme vuotta. Florian Pihs, analyytikkoyhtiö Analysysn varapuheenjohtaja sanoo myös, että oletettavasti Microsoftin tavoitteena on aktivoida Kiinan pelinkehittäjiä, joita maassa on suhteessa väkilukuun vähän.

Vielä on epäselvää miten Microsoft aikoo estää Kiinassa villinä rehottavan piratismin. Pihsin mielestä sitä voidaan kontrolloida kopiosuojauksen parantamisella tai konsolin hinnoittelulla, joskin jälkimmäinen vaikuttaa tietysti konsolin myyntilukuihin.