Xbox 360: taaksepäin yhteensopivien pelien lista

Kirjoittanut: Livegamers

12.11.2005

*Päivitetty 16.11.2005 23:38:00
Microsoft julkisti tänään listan Xbox-peleistä jotka ovat taaksepäin yhteensopivia Xbox 360:n kanssa konsolin julkaisusta lähtien.

Listassa on yli 200 peliä. Nimikkeet kuten Halo ja Halo 2, KOTOR I ja II, Ninja Gaiden ja Ninja Gaiden Black, Forza Motorsport, Pro Evolution Soccer 5, Half-Life 2 sekä kaikki GTA-pelit eivät varmaan esittelyjä kaipaa, mutta on mukana sellaisiakin tuttavuuksia kuin Barbie Horse Adventure.

Listalta puuttuu useita suuria nimiä, kuten Splinter Cell -sarja ja Doom III, mutta Microsoft lupaa päivittää listaa säännöllisesti. Kaikki yhteensopivat pelit tukevat teräväpiirtotarkkuuksia eli 720p ja 1080i, ja ottavat hyödyn anti-alisoinnista. Microsoft myös vahvisti, että kaikki Xbox-pelit, jotka tukevat Live-palvelua, toimivat Livessä myös Xbox 360:llä. Toinen pelaaja voi pelata samaa peliä Xboxilla ja toinen Xbox 360:lla, kaikki yhdistelmät toimivat.

Xboxin pelien tallennuksia tai Livestä ladattua sisältöä ei voi siirtää Xbox 360:lle, mutta kaikki Xboxin pelien ilmaiset ladattavat ominaisuudet ja Halo 2:n maksulliset ominaisuudet tulevat olemaan Xbox Live Marketplace -palvelusta ladattavissa ilmaiseksi.

Emulointitiedostot voi saada eri tavoilla. Kun laitat Xbox-pelin sisään, Xbox 360 automaattisesti tarkistaa onko sinulla sen pelin viimeisin emulaatiotiedosto. Jos sellainen on saatavilla Livestä (ja sinulla on Live), se lataa sen ja reboottaa, jonka jälkeen pelin pitäisi toimia ongelmitta. Toinen tapa saada tiedostot on polttaa ne CD:lle. Tiedostot saa Xboxin virallisilta sivuilta. Kolmas tapa on tilata ilmainen CD samaisilta sivuilta.

Jotta voit pelata Xboxin pelejä Xbox 360:lla, sinulla täytyy olla konsolissasi kiintolevy, joka tulee premium-paketin mukana. Kiintolevyn voi myös ostaa erikseen.

Voit nähdä virallisen listan yhteensopivista peleistä *täältä.

*Versioiden välisestä yhteensopivuudesta voit lukea myös Xbox.comissa julkaistussa Todd Holmdahlin haastattelusta.