Xbox 360 viedään käsistä – väkivalloin

Kirjoittanut: Livegamers

27.11.2006

Englannissa on muutaman päivän sisällä osoitettu huomattavaa kiinnostusta Xbox 360 -konsoleihin. Noin kahden miljoonan dollarin edestä konsoleita on vaihtanut omistajaa kahdessa kuljetusryöstössä.
Ensimmäinen ryöstö tapahtui viime viikolla, kun Xbox 360 -konsoleita kuljettanut rekka huijattiin tien sivuun ja rekan kuski pakotettiin väkivallalla uhaten luovuttamaan kuljetuksensa sisältö (n. 1,5 miljoonan dollarin edestä konsoleita) ryöstäjille. Toinen ryöstö tapahtui samalla viikolla, kun Staffordshiressä sijaitsevalta varastoalueelta varastettiin vielä puolen miljoonan dollarin edestä konsoleita.

Sunday Mercury -verkkolehden mukaan konsolit ovat jo myynnissä mustassa pörssissä. Lehden reportterille oli tarjottu konsolia 200 punnan hintaan, eli noin 100 puntaa halvemmalla, kuin kaupoissa. Konsolia kaupitellut hämärämies myönsi suoraan, että konsolit ovat kuljetusryöstöjen perua ja saattavat olla täysin Microsoftin takuun alaisia, koska ne olivat matkalla jälleenmyyjille.

Britannian poliisin mukaan vielä on epäselvää liittyvätkö ryöstöt toisiinsa. Kaapatun rekan ja ryöstön kohteeksi joutuneen varaston omistava Hellman Logistics on myös käynnistänyt sisäisen tutkinnan ryöstöjen tiimoilta.