Xbox 360:n hinta laskussa

Kirjoittanut: Livegamers

27.11.2006

Britanniasta tulleiden tietojen mukaan maassa on alkanut Microsoftin kampanja, jossa konsolin suositushintaa on laskettu kymmenen puntaa, eli noin 15 euroa. Asiasta uutisoi C&VG aiemmin tänään.
Microsoftin viihde- ja laitejaoston johtaja Robbie Bach sanoi Mercury News -sivustolle antamassaan haastattelussa yhtiön pyrkivän hinnanalennuksiin laskemalla konsolinsa valmistuskuluja, mutta totesi myös, että alennus ei ole vielä laajalti ajankohtainen. Bach sanoi, että hinta on suuri kilpailuetu vasta, kun konsolit ovat tasaväkisessä tilanteessa saatavuuden ja pelitarjonnan suhteen. Lisäksi hän totesi, että vuoden etumatka antaa yhtiölle mahdollisuuden laskea hintaa myös ennen kilpailevaa Sonyä, jonka konsoli on tällä hetkellä vahvasti tappiollinen.

iSuppli-yhtiön taannoisen raportin mukaan Playstation 3:n halvemman version valmistus maksaa Sonylle noin 622 euroa, eli jokainen konsoli tuottaa noin 230 euroa tappiota. Samaisen raportin mukaan Microsoftin Xbox 360 taas on noussut voitolliseksi – arvioidut valmistuskustannukset ovat noin 250 euroa, myyntihinnan ollessa noin 319 euroa.

Vielä ei ole tietoa onko konsolin hinta laskussa myös muualla Euroopassa. On myös mahdollista, että Iso-Britannian hinnanalennus ei tule näkymään maan kuluttajahinnoissa, jotka ovat konsolin Core-version kohdalla pyörineet yleisesti uuden 199,90 punnan suositushinnan tietämillä.