Xbox kakkossijalla Euroopassa

Kirjoittanut: Livegamers

28.01.2004

Microsoftin julkaisemien tietojen mukaan Xbox on tukevasti kakkospaikalla Euroopan konsolimyyntitilastoissa. Tieto perustuu Microsoftin omien tilastojen lisäksi kahden riippumattoman tahon (Chart-Track ja GfK) tutkimustuloksiin.
Tarkat lukemat joulukuun lopulta kertovat Euroopasta löytyvän 3,7 miljoonaa Xboxia (13,7 miljoonaa maailmanlaajuisesti). Tämän lisäksi 750 000 Xbox Live -pelaajasta 100 000 on kotoisin Euroopasta, eli myös tämä luku kasvaa tasaisesti.

”Uskomme että viime joulu on saanut Eurooppalaiset pelaajat viimeinkin ymmärtämään Xboxin todellisena vaihtoehtona Playstationille” toteaa Activisionin Scott Dodkins (Senior Vice President of European Publishing) Xboxin vahvasta joulumyynnistä, ja jatkaa: ”Xbox-versioiden myyntiluvut multiformaattipeleistä True Crime ja Tony Hawk’s Underground ovat yllättäneet jopa meidät itsemme, kun taas eksklusiiviset julkaisut kuten LucasArtsin Knights of The Old Republic ja Jedi Knight: Jedi Academy ovat osoittautuneet onnistuneemmiksi kuin uskalsimme toivoa. Julkaisijana uskomme että pelaajat ainoastaan hyötyvät pelialustojen välisestä terveestä kilpailusta ja joulumyynti vahvistaa että pelaajat ovat kanssamme samaa mieltä.”