Xbox Live Next Generation -hinnasto julki

Kirjoittanut: Livegamers

09.09.2005

Microsoft ilmoitti eilen hinnoittelupolitiikkansa uuden sukupolven Xbox Live -palvelulle. Hinnoittelu on suunnattu amerikkalaisille, mutta antaa hyvän käsityksen myös tulevista Euroopan hinnoista.
Xbox Liven hinta pysyy muuttumattomana, mutta pelaajilla on enemmän vaihtoehtoja Xbox Live -jäsenyyden keston ja tyypin mukaan.

Xbox Live on luokiteltu Gold ja Silver -luokkaan. Silver-tili on ilmainen eikä vaadi luottokorttia. Se antaa pelaajille mahdollisuuden muokata omaa profiiliaan sekä Gamertagiaan. Silver-tili antaa myös mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa teksti- ja ääniviestejä sekä käyttää Liven Kauppapaikkaa uuden sisällön lataamiseen.

Silver ei sisällä seuraavia ominaisuuksia:
– Moninpeli
– Matchmaking
– Pelaajapalaute
– Kauppapaikan eksklusiiviset lataukset (mahdollisia vain Gold-tilin omaaville)

Gold-tili taas pitää sisällään kaiken minkä nykyinen Xbox Live -palvelukin. Kuluttajilla on erilaisia vaihtoehtoja valita Gold-tilin kesto. Gold-tilin voi ostaa myös Xbox Live Dashboardista, jolloin hinta on alhaisempi. Valittavina ovat seuraavat vaihtoehdot:

– Kuukauden Gold-jäsenyys: 7.99 $
– Kolmen kuukauden Gold-jäsenyys: 39.99 $ (Myyntipakkaus)
– Kolmen kuukauden Gold-jäsenyys: 19.99 $ (Dashboardista)
– 12 kuukauden Gold-jäsenyys: 69.99 $ (Myyntipakkaus)
– 12 kuukauden Gold-jäsenyys: 49.99 $ (Dashboardista)

Lisäksi kolmen kuukauden jäsenet saavat Xbox Live Arcade -pelin, headsetin, ja 100 pistettä käytettäväkseen Kauppapaikalla. 12 kuukauden jäsenet saavat 2 Arcade-peliä, headsetin, ja 200 pistettä Kauppapaikalla tuhlattavaksi.

Myyntipakkaukset tulevat markkinoille Amerikassa lomakauden alussa. Suomen julkaisuaikataulusta ei ole vielä tietoa.