Xbox One -yksinoikeus ReCoresta ensitietoja

Kirjoittanut: Livegamers

24.06.2015

Microsoft julkisti E3-messujen lehdistötilaisuudessaan Xbox Onelle yksinoikeudella saapuvan ReCore-julkaisunsa. Pelistä ei näytettyä enempää messuilla demottu tai kerrottu. Pelin kehityksestä vastaa yhteistyössä Keiji Inafunen comcept inc ja entisten Metroid Primen kehittäjien perustama Armature Studio. Inafune on toiminut aiemmin muun puassa Dead Risingin ja Lost Planetin parissa.
Nyt pelistä julkaistiin neliminuuttinen video, jolla comceptin Inafune ja Armaturen Mark Pacini valottavat pelin ideaa.

Pelin päähenkilön nimi on Jewel, ja pelin debyyttitrailerilla nähty kumppani on Mack, joka kuuluu ryhmään robotteja, jotka haluavat saada ihmiset takaisin planeetalle ja jotka toimivat ihmisten apuna. Jotta tilanne ei olisi liian helppo, astuu vastapuolelle ryhmittymä robotteja, jotka haluavat täysin päinvastaista.

Sattuneesta syystä pelimaailma sisältää vähän ihmisiä, joten robottiapuri on pelaajalle tarpeen. Kuten debyyttitrailerilla vihjailtiinkin, saa päähenkilö pelin edetessä erilaisia apureita, joita pelimaailmasta nyt sattuu löytymään. Inafune kertookin haastattelussa pelin pääteemana olevan pelin päähenkilön, Jewelin, selviytymistaistelu. Pacinin mukaan selviytymistaistelu käy huomattavasti haasteellisemmaksi, kun päähenkilö suuntaa suljettuihin maanalaisiin luolastoihin hakemaan erilaisia resursseja.

Maanpinnalla hiekkamyrskyjen kerrotaan olevan iso tekijä pelialueisiin ja pelimekaniikkaan liittyen, ja niiden kerrotaan muun muassa muovaavan kenttiä erilaisiksi.

Trailerilla robottikoira Mackista tulee historiaa, mutta hahmon Ydin säästyy. Kyseinen sininen pallo sisältää hahmon muistin, tietoisuuden ja kaiken Mackiin liittyvän, joten siirrettynä ”toisiin kuoriin” Mack pysyy elossa. Myös vihollisroboteilta löytyy vastaavat Ytimet, joita pelaaja voi kerätä ja käyttää eri tarkoituksiin, esimerkiksi toisen vastaavan päivittämiseen.

ReCore julkaistaan yksinoikeudella Xbox Onelle 2016 keväällä.