Xbox Onen suurpäivitys saapui ladattavaksi

Kirjoittanut: Livegamers

12.11.2015

Microsoft on julkaissut Xbox Onen käyttöjärjestelmää reilusti muokkaavan päivityksen. New Xbox One Experienceksi ristitty kokemus muokkaa konsolin käyttökokemusta käyttöliittymän päivityksen, Xbox 360 -yhteensopivuuden ja muiden uudistusten myötä.
Tuettuja Xbox 360 -pelejä Xbox Onella ovat muun muassa Fable 2 ja Fable 3, Gears of War -trilogia, Mass Effect, Mirror´s Edge, Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas, Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas 2 ja South Park: The Stick of Truth. Loput 104 tuettua Xbox 360 -peliä voi katsoa täältä. Tuetuiksi tulevia pelejä ovat listallla muun muassa Halo Reach, Halo Wars, Call of Duty: Black Ops 1, Bioshock, Bioshock 2, Bioshock Infinite, ja Skate 3.

Muokatun käyttöliittymän lisäksi pelaajat voivat päivittää ohjaimensa näppäimet haluttuun järjestykseen. Peleille uudelleensuunnitellut Game Hubit keräävät kaiken tarvittavan tiedon yhteen paikkaan tietystä pelistä ja uusi Yhteisö-osiokin on saanut ehostusta. Pienempinä uudistuksina ovat avatarien lisänäkyvyys, uusitut OneGuide sekä Kauppapaikka. Lisäksi päivityksen mukana pelaajat saavat käyttöönsä Narrator- ja Magnifier-ominaisuudet. Narratorin avulla järjestelmä lukee ääneen ruudulla olevat tekstit ja Magnifierillä pelaaja voi zoomailla ruutua suuremmaksi.

Päivitys esittelee uuden version Xbox-faneille tutusta Guidesta. Guideen pääsee käsiksi Koti-ruudussa napauttamalla D-padista vasemmalle tai vasenta tattia napauttamalla. Pelatessa Xbox-näppäimen tuplaklikkaus ajaa saman asian. Guiden kautta pelaaja pääsee käsiksi profiiliinsa, kaverilistaan, asetuksiin, seurueasetuksiin, viesteihin ja ilmoituksiin. Myös applikaatioita voi napauttaa käyttöön Guiden avulla.

Päivitys haukkaa 1,15 gigatavua konsolin kovalevyltä ja se on nyt saatavilla Xbox Onen omistajille.

Päivitys 13.11 klo 13:09: Halo: Reach ja Bioshock-pelit lisättu tuleviksi tuetuiksi peleiksi. Alkuperäisessä uutisessa kerrottiin pelien olevan jo tuettuja.