Xbox-pomo avoimena Xbox Onen alkutaipaleesta

Kirjoittanut: Livegamers

13.10.2015

Herra Xboxina tunnettu Phil Spencer myöntää, että Xbox One ei tule voittamaan kilpailija PlayStation 4:ää myyntiluvuissa. Xbox-pomolta kysyttiin suoraan sitä, uskooko hän Xboxin saavuttavan vielä PlayStationin myyntiluvuissa. Spencer vastasi tähän seuraavasti:
”En tiedä. Sonyllä on valtava etumatka ja heillä on hyvä tuote. Pidän pelitarjonnasta, joka meillä on tarjota”, Spencer sanoi.

Spencer myös myöntää, että Onen parissa aiemmin toimineet vastuuhenkilöt tunteita herättävine lausuntoineen ja linjauksineen vaikeuttivat tuotteen starttia markkinoilla. Hänen mukaansa Microsoft menetti noihin aikoihin kaikkein lojaaleimpien asiakkaiden luottamuksen.

”Olipa kyseessä vaatimus pitää konsolia jatkuvasti verkossa, käytetyt pelit, tai mikä tahansa, me menetimme kuluttajien luottamuksen siitä, että he ovat päätösten keskiössä”. ”Kehitimmekö tuotetta meille vai pelaajille?”

Kuluttajien lisäksi negatiivinen julkisuus näkyi myös kehitystiimin puolella.

”Yksi johtoportaasta tullut, negatiivisen vastaanoton saanut lausunto pyyhkii vuosien työsi ja uhratut viikonloput sekä illat pois. Lopulta työntekijä alkaa kyseenalaistamaan tekemiään uhrauksia. Mitä järkeä on työskennellä niin kovasti tuotteen hyväksi, jos muutamalla negatiivisella kommentilla on niin suuri negatiivinen vaikutus?”

Spencerin mukaan yhtiö aikoo kilpailijoidensa sijaan keskittyä pelaajiin. Hänen mukaansa yhtiötä ei motivoi Sonyn kukistaminen myyntiluvuissa, vaan uusien asiakkaiden hankkiminen. Spencer on jo aiemmin kertonut kyseenalaistavansa koko konsolisodan käsitteenä ja toteaa sen olevan mautonta.