Xbox-virtajohdot korvataan uusilla ilmaiseksi

Kirjoittanut: Livegamers

17.02.2005

Microsoft tiedotti tänään korvaavansa maailmanlaajuisesti vapaaehtoisena varotoimena sekä kuluttajaturvallisuuden varmistamiseksi 14,1 miljoonan Xbox-konsolin virtajohdot uusilla johdoilla.
Korvaavat virtajohdot on suunniteltu suojaamaan kuluttajia ja heidän Xbox-konsoliansa harvinaisilta komponenteissa esiintyviltä sähkövioilta, jotka saattavat aiheuttaa palovaaran.

Näitä komponenttivikoja on esiintynyt alle yhdessä konsolissa 10 000:sta, ja lähes kaikissa tapauksissa näiden vikojen aiheuttama vahinko on tapahtunut itse konsolissa tai rajoittunut konsolin takana olevan virtajohdon päähän.

Maailmanlaajuisesti kuitenkin kolmessakymmenessä konsolissa
näiden vikojen on ilmoitettu aiheuttaneen vähäisiä henkilö- tai
esinevahinkoja. Seitsemässä tapauksessa asiakkaat ilmoittivat saaneensa vähäisen palovamman käteensä. Kahdessakymmenessäkolmessa tapauksessa asiakkaat ilmoittivat savuvahingoista tai vähäisestä mattoon tai viihdekeskukseen kohdistuneesta vahingosta.

Manner-Eurooppaa lukuun ottamatta kaikki ennen 23. lokakuuta 2003 valmistettujen Xbox-konsoleiden virtajohdot tulee vaihtaa. Manner-Euroopassa ennen 13. tammikuuta 2004 valmistettujen konsolien virtajohdot on vaihdettava.

”Tämä on ennaltaehkäisevä toimi, jonka päätimme tehdä näiden tapauksien harvinaisuudesta huolimatta,” sanoi Robbie Bach, Microsoft Home & Entertainment Divisionin varatoimitusjohtaja.

”Pahoittelemme aiheutuvaa vaivaa, mutta katsomme, että on vastuuntuntoista tarjota kuluttajille mahdollisuus vaihtaa johto ilmaiseksi.”

Voit tilata uuden johdon täältä. Uudet johdot saapuvat 2-4 viikon kuluttua tilauksen tekemisestä. Odottaessaan uuden johdon saapumista kuluttajien tulisi sammuttaa Xbox-konsolinsa aina, kun se ei ole käytössä.

Asiakkaiden, joilla ei ole internet-yhteyttä, tulisi ottaa yhteys Microsoftiin soittamalla maksuttomaan suomenkieliseen puhelinnumeroon 0800-95 005. Palvelunumero on avoinna arkisin virka-aikana. Lisäksi kansainvälinen palvelunumeromme 0800-112 951 on käytössä 24/7 englannin- ja ruotsinkielellä.

Kaikki korvaavat johdot, jotka Microsoft toimittaa ohjelmaan osallistujille, eivät näytä samanlaisilta. Toimitettavan johdon tyyppi määräytyy konsolin valmistuspäivämäärän ja sen käyttömaan mukaan.