Yhdysvalloissa nimetty väkivaltaisimmat pelit

Kirjoittanut: Livegamers

25.11.2004

Lukuisat Yhdysvaltalaiset järjestöt antoivat eilen julkilausuman, jolla pyritään vaikuttamaan pelialan yhtiöiden ja jälleenmyyjien toimintaan, koskien pelien ikärajoja ja myyntiä alaikäisille. Sen takana oli erinäisiä vanhempien, naisten ja kirkon järjestöjä.
10 väkivaltaisinta peliä:
1. Doom 3
2. Grand Theft Auto: ”San Andreas”
3. Gunslinger Girls 2 (Tarkoittanee vol.3)
4. Half-Life 2
5. Halo 2
6. Hitman: Blood Money (Tarkoittanee Hitman: Contractsia)
7. Manhunt (Ilmestyi viime vuonna)
8. Mortal Combat (Mortal Kombat: Deception)
9. Postal 2 (Ilmestyi viime vuonna)
10. Shadow Heart (Tarkoittanee Shadow Hearts: Covenantia)

Vaikka yhteisön käyttämässä aineistossa on asiavirheitä, niin tavoite on silti ymmärrettävä. Kaikilla edellämainituilla peleillä on M (mature) -leima kannessaan, joten niitä ei pitäisi myydä Yhdysvalloissa alle 17 vuotiaille.

ICCR-järjestön edustaja kertoo lausunnossaan:
”We call on the marketers and sellers of video games to: publish standards for marketing video games that encourage or reward players for performing acts of violence and brutality, and that depict images demeaning to women and minorities.

The groups also ask publishers to place M-rated games in a location separate from other games in stores; post signage describing the video games ratings systems; and evaluate and report on their enforcement and compliance programs of policies to prevent minors from purchasing violent video games.”

Julkilausuman voi löytää kokonaisuudessaan täältä.