Yhdysvaltain ääninäyttelijäliitto äänesti lakon puolesta

Kirjoittanut: Livegamers

08.10.2015

Uutisoimme syyskuun lopulla Yhdysvaltojen ääninäyttelijäliiton lakkouhkauksista ja nyt lakon jäsenet ovat äänestäneet lakon puolesta, kertoo Eurogamer.
Yhdysvaltain ääninäyttelijäin liitto SAG-AFTRA kertoo tiedotteessaan, että jäsenäänestyksessä 96,52% jäsenistä äänesti lakon puolesta. Liitto muistuttaa tiedotteessaan, että jäsenäänestys ei tarkoita automaattisesti lakkoa, vaan nyt sillä on jäseniensä siunaus laittaa lakko käyntiin, elleivät pelinjulkaisijat saa tehtyä uutta työsopimusta nopeasti. Ääninäyttelijät ja julkaisijat ovat olleet tämän vuoden puolella jo kahdesti neuvottelupöydässä ilman tuloksia. Edellinen sopimus katkesi vuoden 2014 lopussa.

Kerroimme aiemmassa uutisessamme, mitä liitto haluaa. Yksinkertaistettuna ääninäyttelijät haluavat oman osansa menestyvän pelin tuotoista ja oikeuden tietää etukäteen, miten heidän ääninäyttelijäsuorituksiaan tullaan käyttämään lopullisessa tuotteessa.

Tunnettuja lakon puolesta äänestäneitä näyttelijöitä ovat muun muassa Jennifer Hale (Mass Effect), Ashly Burch (Life is Strange), Wil Wheaton (Broken Age), David Hayter (Metal Gear Solid).