YouTube siirtyy pelistriimien pelikentille

Kirjoittanut: Livegamers

13.06.2015

Googlen omistama ja kaikkien tuntema videostriimauspalvelu YouTube on siirtymässä kilpailemaan muun muassa Livegamersinkin käyttämän Twitchin kanssa pelistriimaajista. YouTube nimittäin julkisti tytärsivun nimeltä YouTube Gaming, joka on tarkoitettu täysin peleille.
Uudet, juuri julkistetut sivut ja applikaatio on ilmoitettu julkaistaviksi tänä kesänä Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa. Euroopan julkaisuajankohdasta ei vielä ole tietoa. Ne tulevat sisältämään dedikoidut sivut yli 25 000 pelille, joissa jokaisessa on ennalta nauhoitettuja videoita normaalin YouTuben tyyliin sekä striimejä. Käyttäjät voivat lisätä haluamiaan pelejä ”kokoelmaansa”, jolloin he saavat suoraan pelien uutispäivitykset, ja josta ne ovat helposti löydettävissä. Toki sivuilla voi vain vapaasti pyöriä, kuitenkin tietäen, että kaikki sisältö tulee ainakin jotenkin liittymään peleihin. YouTube Gaming onkin kuin pelaajille tehty YouTube.

Ulkoasu ja toiminnot tulevat näyttämään kovasti Twitchin tapaisilta, etusivun ollessa tunnettujen pelaajien ja pelinkehittäjien hallussa. Uudessa palvelussa tullaan oletettavasti hyödyntämään YouTuben uutta striimausominaisuutta. Suurimpina muutoksina tullaan näkemään muun muassa striimien ennenaikaisen aikataulutuksen poisto (striimata voi milloin haluaa, sitä etukäteen ilmoittamatta) ja mahdollisuus striimien automaattiseen muuttamiseen YouTubeen videoksi.

Google yritti ostaaTwitchin elokuussa 2014, kunnes kilpailija Amazon nappasikin kaupan Googlen nenän edestä. Tämä tuo tulevaisuudessa väistämättömästi kiinnostavaa kilpailua yhtiöiden välille.