Alan Wake DLC: The Signal

Kirjoittanut: Livegamers

26.07.2010

Alan wake logo
”Alan Wake’s journey through the night will continue.” Tosin olihan jo ennen lopputekstejä Remedy paljastunut ettei seikkailevan kirjailijan taru suinkaan olisi jäisi yhteen peliin. Varsinaiseen jatko-osaan on vielä pitkä tovi, mutta sitä odotellessa pelaajille on luvassa ainakin kaksi ladattavaa lisäosaa. Niistä ensimmäinen nimeltään The Signal on ladattavissa 27. heinäkuuta alkaen. Remedylle hatunnosto siitä että lisäri on ilmainen kaikille pelin kaupasta ostaneille. Muut joutuvat pulittamaan 560 microsoft pistettä eli noin 6,50 euroa. Tässä miniarvostelussa otetaan katsaus mitä ensimmäinen Alan Wake spesiaali pitää sisällään.

Arvostelu pitää sisällään juonispoilereita joten kannattaa lukaista arvostelu vasta pelin loppuun pelattuaan.

Alan wake arvostelu 1

Alan Waken loppu jakoi mielipiteitä. Avoin päätös jätti monet kysymykset vastaamatta ja hämmensi mysteeriä edelleen. Alanhan onnistui pelastamaan vaimonsa Alice pimeyden voimilta. Vaakakupit oli kuitenkin tasattava ja Alan itse jäi vangiksi The Dark Placeen – limboon pimeyden ja todellisen maailman väliin. Lisäosa raottaa aavistuksen tämän pimeän paikan mysteerin verhoa kun Alan taistelee omia paholaisiaan vastaan. Helppoa se ei ole paikassa jossa synkimmätkin alitajunnan epävarmuudet ja painajaiset heräävät eloon. Aivan yksin Alan ei kuitenkaan ole. Apua tarjoaa jälleen pimeän paikan edellinen uhri Thomas Zane, joka sukeltajan hahmossaan yrittää ohjata Alania ylös painajaisten syvyyksistä.

Tv-sarjojen tyyliin The Signal on kuin erikoisjakso tuotantokausien välillä. Vajaan 90 minuutin kesto on kohtuullinen ja sen pelaa mukavasti yhdellä istumalta. Signaalin pelattava sisältö ei paljoa eroa pääpelistä. Toiminta on sulavaa ja eteneminen on dynaamista. Selkeää miinusta tulee kuitenkin alueiden kierrätyksestä. Uusia vihollisia olisin myös toivonut mukaan taisteluja piristämään. Onneksi mukana on kuitenkin tarpeeksi uusia pieniä kikkoja ja mielenkiinto pysyy korkealla koko miniseikkailun ajan. Toki lisäksi uusia saavutuksia on tarjolla 250 pisteen edestä ja niiden ansiosta Signaalin vetäisee mielellään kerran uudestaankin.

The Signal on kaiken kaikkiaan mukava lisäluku Alan Waken maailmassa. Pituutta toivoisi enemmän ja jäin heti kaipaamaan lisää. Ilmaisesta on kuitenkin hölmö valittaa joten jos koodi löytyy niin kannattaa Signaali ehdottomasti lunastaa. Seuraavan lisäosan The Writerin julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu, mutta todennäköisesti muutaman kuukauden odotus on edessä. Sitä ennen Thomas Zanen sanoin; seuratkaa signaalia.