Arvostelussa Creative SXFI Gamer -pelikuulokkeet

Kirjoittanut: ZaoC

13.11.2020

Creative on ollut pitkään mukana pelikuulokkeiden valmistuksessa ja yleisesti ottaen heidän tuotevalikoima on sijoittautunut low-medium -asteikoilla hintaluokissaan. Uutukainen SXFI Gamer -pelikuulokkeet on taas hivenen kalliimmasta päästä, joten se suoraan kilpailee muiden valmistajien premium-kuulokkeiden kanssa. Kuulokkeita hypetetään valmistajan puolesta ”Creativen toistaiseksi parhaaksi pelikuulokemikrofooniksi”. Yleensä ottaen Creativen tuotevalikoima on tuonut kustannustehokkaampaa ratkaisua pelikuulokkeiden saralla, mutta onko SXFI Gamer arvonsa väärti?

 

Kuulokkeissa hyödynnetään Creativelle tunnettuja teknlogiaratkaisuja pitkälle sekä tietokoneelle asennettavaa SXFI Control -softaa. Super X-FI teknologiaa on myös hyödynnetty, joka luo ohjelmoinnin kautta ääniympäristön, jossa kuulokkeissa olisi usean kaiuttimen äänijärjestelmä. Kuulokkeiden sivunäppäimellä tämän saa jouhevasti päälle ja testeissä huomaa kyllä eron normaalista. SXFI-teknologia päällä kuulokkeiden äänimaailma kuulostaa todella rapsakalta ja äänenlaatu on erinomainen. Allekirjoittaneella oli tätä aikaisemmin käytössä high-end Sennheiser-kuulokkeet ja SXFI Gamer kyllä vie voiton mitä tulee musiikin kuuntelemiseen ja pelaamiseen. Kuulokkeiden mikrofoni taasen käyttää SXFI-teknologiaa, jolla se korostaa käyttäjän ääntä ja vaimentaa ympäristömelua. Testissä tämä vaati hieman ääniasetuksien säätämistä, jotta esimerkiksi näppäimistön ääni ei kuulu lävitse, mutta tämän jälkeen mikrofoni täytti kyllä lupauksensa. Äänilaatu mikrofonissa oli erittäin hyvää luokkaa ja sen huomasi myös kanssapelaajien palautteesta. Kuulokkeissa on erilaisia ääniasetuksia, mitkä pystyy asettamaan sivunäppäimistä. Normaaliasetuksissa on Battle Mode -moodi, joka on tehty juuri moninpeliä varten. Asetus selkeyttää ns. pieniä ääniä, joten askeleet sekä muut vastustajien tekemät äänet kuuluvat selkeästi ja tarkasti taistelukentillä.

Creative SXFI Gamer

Kuulokkeiden muotoilu on varsin suoraviivainen, mutta jopa yllättävän leveä. Kauneus on tietenkin katsojan silmissä, mutta allekirjoittanutta kuulokkeiden suuri leveys hieman häiritsi. Tällä varsinaisesti ei ole käytössä mitään roolia ja se onkin enemmän estetiikan puolelta ongelmallinen. Käyttömukavuus on tosin hyvää luokkaa ja älyvaahdosta tehdyt korvatyynyt tuntuu pitkissäkin pelisessioissa hyviltä, kunhan ensin tottuu kuulokkeiden käyttöön. Kuulokkeiden liitäntä on kevlarilla vahvistettu USB/USB-C -kaapeli, mikä on todella hyvä lisä, sillä yleisesti liitin on ensimmäisiä asioita mikä voi kuulokkeissa mennä rikki. RGB-hifistelijöitä on myös otettu huomioon, sillä kuulokkeiden sivupaneeleissa on LED-valot 16,7 miljoonan värivalikoimalla, jota voi vapaasti käyttösoftasta vaihdella. Sivupaneelissa on myös mahdollisuus äänen mykistykselle, mikä tuleekin tarpeen pelisessioiden aikana.

Näillä merkeillä kuulokkeita voi suositella hyvänä vaihtoehtona verrattuna muiden valmistajien hieman kalliimpien kuulokkeiden saralla.

Tekniset tiedot:

 • Kuulokkeet: 50 mm neodyymimagneetti
 • Taajuusvaste: 20–20,000 Hz
 • Impedanssi: 32Ω
 • Herkkyys: 114 dB / mW @ 1 kHz
 • Alustat: Windows / Mac / PlayStation 4 / Nintendo Switch
 • Hinta: 129,90 euroa

Hyvää:

 • SXFI -teknologia
 • Moninpeliin tarkoitetut ääniasetukset
 • Mikrofoni
 • Hintalaatusuhde

Huonoa:

 • Muotoilu
 • Äänenvoimakkuuden säätely ei parhaasta päästä

Lisää kommentti