Arvostelussa Creative Stage V2 -soundbar

Kirjoittanut: ZaoC

05.01.2021

Creative on vuosien saatossa valmistanut maan ja taivaan väliltä härpäkkeitä etenkin pelaamiseen, mutta myös sen ulkopuolelle. Yksi uusimmista aluevaltauksista heillä on soundbar -kaiuttimet, joista ensimmäisenä saatiin Stage. Kyseisestä merkistä on nyt saatavilla uusi ja paranneltu versio, jonka mukana tulee lisäksi subwoofer. Keskikokoisen kaiuttimen päällimmäinen tarkoitus on nostattaa pelinurkkauksen äänitasoja, mutta sitä on mahdollisuus käyttää television kanssa muuhun viihdetarkoitukseen. Hintaluokka on ehdottomasti alakastia mitä tulee yleisesti soundbar-valikoimiin ja edullisuus onkin tuttua Creativen valttia.

Creative Stage V2

Soundbarin ja sen subwooferin ulkomuoto on varsin simplistinen mikä takaakin sen esteettisen yhteensopivuuden pelinurkkaukseen taikka televisiotasolle. Musta väri sopii muotoilun osalta ja se sulautuukin helposti ympäristöön. Koon puolesta se on hieman suurempi kuin mitä kuvat antavat näyttää, mutta pitäisi mahtua kiitettävästi mikäli pöytätilaa on riittoisasti. Pöytäkoneeseen liitettyä käyttöä varten saakin olla hyvin runsastilaiset varaukset, mikä voi pienempään tilaan laittaessa vaatiakin seinätelinettä. Liitäntämahdollisuudet laitteessa ansaitsee kiitosta, sillä vaihtoehtovalikoima on tarpeeksi riittoisa saamaan se liitettyä haluaamansa laitteeseen. Laitteen käyttöönotto oli äärimmäisen helppoa eikä vaatinut suurempaa päänvaivaa ja laite toimi samantien. Televisioon liittäessä pitää ottaa tietenkin huomioon sen yhteensopivuusvaatimukset, mutta varmasti sen saa toimivaan ainakin AUX-piuhalla. Sounbarin keskiössä on valaistu näyttö, mikä ilmoittaa päällä/pois -tilan sekä valitun ulostulon. Mukana tulleessa kaukosäätimessä tätä voikin vaihtaa helposti nousematta ylös sohvalta. Tämän lisäksi se mahdollistaa eri käyttötiloja, kuten surround-äänen taikka Clear Dialogue -tilan. Testissä molemmat nostittavat hiukan käyttökokemusta sen tarkoitettuun tilaan, mutta mitään järisyttäviä äänikokemuksia ei niistä vielä saanut.

Äänenlaadullisesti laite on sitä mitä voikin odottaa tämän hintaiselta 2.1. -kaiutinjärjestelmältä – keskitason suorittamista, joka kumminkin päihittää älytelevision kaiuttimen mennen tullen. Hankkijan ei kumminkaan kannata odottaa mitään elokuvateatterillista Dolby Atmos -kokemusta, mutta luokkaansa ajatellen laite ajaa asiansa kiitettävästi. Subwooferin bassoääni jää ehkä vähän odotettua laihemmaksi, mutta järkevällä sijoittelulla tätä voi hiukan korjata. Laite kannattaa asettaa mahdollisen suoraan kuuntelijoihin, sillä sivulla istuessa äänikokemus hieman kärsii. Stage V2:sen Bluetooth toimii erityisen hyvin mikäli haluaa puhelimen kautta lähettää mediaa siihen kuunneltavaksi, mutta television kanssa yhteyden pysyvyys ei toimi kunnolla jahka laitteet on sammutettu.

Miettien laitteen hinta-laatusuhdetta ja sen oletettua käyttötarkoitusta se kumminkin toimittaa perille tavoitteessaan. Olisi mielenkiintoista nähdä mikäli Creative tekee vielä tästä jykevämmän version. Edullista soundbaria nykyiselle vaihtoehdon tilalle etsivät löytää tässä kelpo laitteen, mutta hieman vielä saa odotella mikäli sen Suomesta haluaa ostaa, sillä tällä hetkellä sitä ei ole vielä saatavilla.

Hyvää:

  • Hinta-laatusuhde soundbarien saralla
  • Laajat liitäntämahdollisuudet
  • Helppo käyttöönotto ja käyttökokemus
  • Odotuksien mukainen…

Huonoa:

  • … Mutta ei ylitä niitä
  • Subwooferin basso jää hieman laihaksi

Tekniset tiedot:

Fyysiset mitat
Soundbar: 78 x 680 x 100 mm, Bassokaiutin: 423 x 116 x 250 mm
Paino
Soundbar: 2,0 kg, Bassokaiutin: 3,3 kg
Lähtöteho
Järjestelmän kokonaisteho: jopa 80 W:n RMS, Huipputeho 160W, Pääyksikkö: 2 x 20 W, Bassokaiutin: 1 x 40W
Elementit
Dual 2,25″ soundbar-kaiuttimen ajuri, 5,25″ subwoofer-kaiuttimen ajuri
Taajuusvaste
55–20,000 Hz
Järjestelmäkokoonpano
2.1-järjestelmä
Signaali-kohinasuhde (SN)
≥ 75 dB
Bluetooth-käyttötaajuus
2402–2480 MHz
Bluetooth®-versio
Bluetooth 5.0
Tuetut koodekit
SBC
Liitännän tyyppi
USB-C, Optinen tulo, Bluetooth, Aux-tulo

Lisää kommentti