Arvostelu: Blue Blackout Spark SL -mikrofoni

Kirjoittanut: Livegamers

16.01.2018

Sisällönluojat tarvitsevat yleensä harrastuksen aloittamiseen yhtä sun toista peliä ja pensseliä. On oltava asianmukaista tietokone-ohjelmistoa, näppärää kuvaa tallentavaa videokameraa ja tottakai myös laadukasta äänilaitteistoa.
Videoitakaan tehdessä ei kannata ikinä aliarvioida äänien roolia: varsin hyvältäkin vaikuttavan videolähetyksen kun voi huonolaatuisella äänimaailmalla saada täysin pilalle.

Äänipuolelle liittyy mukaan nyt varsin varteenotettava mikkivaihtoehto Blue Microphonesilta: firmalta, joka tunnetaan hyvin isosta äänilaitteistovariaatiostaan, johon kuuluu niin USB-mikkejä, dynaamisia mikrofoneja kuin nauhamikkejäkin.

Saimme testiin yrityksen uuden Blackout Spark SL:n, joka lupaa tuoda mikrofonillaan sisällöntuottajien ulottuville studio-olosuhteista tuttua laadukkutta ja designia.

Bluen Blackout Spark SL saapui luokseni näppärässä, puisessa laatikossa. Testipakettiin kuului mukaan jykevän mikrofonin lisäksi mikrofonikehto, pop-filtteri, Icicle-usb-muuntaja sekä varsin reilunpituinen sininen XLR-kaapeli.

Ensivaikutelma hyppysissä on varsin ylevä. Blackout Spark SL näyttää ja tuntuu laadukkaalta. Mikrofoni kiinnittyy nätisti kehtoon ja piuhat on helposti yhdistettävissä koneeseen.

Mainittakoon, että vaikka mikrofonia ei ole mahdollista pelkän USB:n voimin tietokoneeseen yhdistää, on se silti erittäin helppo asentaa. XLR-piuha on myös äänenlaadusta puhuttaessa laatua hakevan äänittäjän vaihtoehto ja pesee USB:n 100-0.

Kaksikanavaisen mikrofonin kyljessä on säätöjä itsessään hyvin vähän. -20 DB -kytkin antaa sinulle mahdollisuuden nopeasti muuttaa äänesi desibelejä reilusti alaspäin, jos tilanne sitä vaatii. Toinen säätö taas koskee 100 Hz -ylipäästösuodatinta, joka blokkaa kätevästi tarvittaessa ylimääräisiä ääniä työskentelypisteesi lähettyviltä.

Pelkällä mikrofonilla et tule joka tapauksessa pärjäämään, joten suosittelen hankkimaan testipaketin mukaisen varustuksen, jotta äänityöskentely pääsee toden teolla alkamaan. Mikrofonia ostaessa kannattaa panostaa myös jonkin näköiseen pöytäasennettavaan mikrofonitelineeseen, jotta nauhoittaminen on myös ergonomisesti nannaa.

Näyttävä musta mikrofoni sai minut vakuuttuneeksi ja suorastaan ihmettelemään: saako päälle 200 eurolla oikeasti kaupasta itselleen näin kovan mikrofonin?

Blackout Spark SL on harvinainen yhdistelmä simppeliyttä ja laatua. Se on monipuolinen ja suhteellisen edullinen vaihtoehto puhenauhoitukseen ja sopiii mielestäni loistavasti myös podcastaajan vakiovarustukseen.

Onko kuluttaja päässyt ikinä päässyt näin lähelle, näin halvalla ammattimaisen studioäänittämisen saloja?

Lisää teknisiä tietoja löydät täältä: https://www.bluedesigns.com/products/blackout-spark-sl/

Arvostelutähdet: Viisi tähteä