Arvostelu: SanDisk Ultra II SSD

Kirjoittanut: Livegamers

20.01.2017

SanDisk Ultra II SSD (240 GB)
SSD-kiintolevyjen suosio on räjähtänyt kasvuun niiden hintojen pudotessa ja nykyään tietokonetta ostavalle, tai päivittävälle se on pakollinen valinta. SanDisk on jo pitkään ollut tunnetumpia yhtiöitä, joka kehittää ja parantaa flash-muisteja. Ultra II -mallit on luotu yhtiön lippulaivaksi SSD:n ympärille. Malliston muistimäärät ovat kasvaneett ja nykyään yhtiö tarjoaa neljää erikokoista SSD-kiintolevyä; 120 GB, 240 GB, 480 GB ja 960 GB.

Arvosteluun saatu 240 GB:n kappale soveltui varsin hyväksi vertailualustaksi jo koneessa olevalle Samsung 500GB 850 EVO SSD -levylle. SanDiskin Ultra II -mallit ovat 2,5” kokoluokkaa, joten sen asennus sujuu hyvin helposti, mikäli pöytäkone ei vaadi kiintolevykehikkoa.


SSD Dashboard (klikkaamalla kuva suuremmaksi)

SanDisk on myös panostanut tukevaan ohjelmistoon, minkä avulla voi seurata kiintolevyn suoritusta ja lämpötilaa. SanDisk SSD Dashboard on oiva lisä käyttäjille, joita kiinnostaa seurata kiintolevyn toimintaa. Se on myös kätevin ja nopein vaihtoehto uusimman firmwaren lataukseen. Tiedostojen siirrossa kiintolevy pääsee lähellä luvattuja nopeuksia, kun kyseessä on vain yksi elokuva tai suuri tiedosto. Ainoastaan välttäviä suorituksia syntyy, kun yrittää siirtää useita kansioita tiedostojen kanssa samanaikaisesti. BluRay-elokuvan siirtämiseen ei kuitenkaan montaa sekuntia mennyt. Alemmasta kuvasta näkyy suoritus elokuvan siirrossa.

Samsungin Evoon verratessa keskitasonopeudet ovat hieman alempana, mutta SanDiskin Ultra II -kiintolevyjen hinnat ovat Samsungia edullisempia. Sandisk 240GB Ultra II ohjehinta on noin 94€ ja 480GB versio on 149€. SanDisk Ultra II -kiintolevyjä markkinoidaan enimmäkseen kuville, elokuville ja tiedostoille, sillä yrityksen softat keskittyvät näiden hallinnoimiseen. SanDiskin SSD-kiintolevyt joka tapauksessa soveltuvat hyvin lisämuistiksi tai päämuistiksi tietokoneelle pelaamiseenkin.


Luvatut nopeudet (klikkaamalla kuva suuremmaksi)

SanDisk Ultra II SSD on laadukas kiintolevy edulliseen hintaan ja tulee pysymään ainakin allekirjoittaneen käytössä pitkään.