Arvostelussa: Kinect Calorie Challenge

Kirjoittanut: Livegamers

07.06.2011

Kinect Calorie Challenge tarjoaa Kinect Sportsiin uuden pelimuodon, jossa tarkoituksena on kuluttaa eri ruokien kalorimäärät määrätyn ajan puitteissa. Lisäsisällön hinta on vaivaiset 320 MS-pistettä, mikä houkuttelee lataamaan lisäpaketin.

Pelin alussa valitaan sopiva haaste, joka koostuu eri kalorimääristä ja tavoiteajoista. Tämän jälkeen peli arpoo karusellista lajin ja minipelin toisensa jälkeen, kunnes aikaraja on saavutettu. Jokainen minipeli kestää tasan 60 sekuntia, jonka aikana pyritään polttamaan mahdollisimman monta kaloria.

Aloitin tietenkin lyhimmästä aikarajasta ja helpoimmasta vastustajasta – tai näin ainakin luulin. Ensimmäinen kilpakumppanini oli selleri ja sen poispoltettava kalorimäärä vaivaiset 26 viiden minuutin aikarajalla. Tehtävä osoittautuikin hieman hankalammaksi kuin kuvittelin: peli arpoi ensimmäiseksi lajiksi kiekonheiton, jossa onnistuin minuutin aikana polttamaan vain murto-osan tavoitteestani. Seuraavana lajina oli vuorossa keilausta pin rush -muodossa. Minipelissä on tarkoitus kaataa alati kasvavaa keilamäärää vuorokäsin minuutin sisällä. En tietenkään ymmärtänyt tätä alkuun, ja yritin kaataa mahdollisimman paljon keiloja yhdellä kädellä kulutukseni pysyessä pienenä. Vielä tämänkin jälkeen olin erittäin rankasti jäljessä kilvassa selleriä vastaan, ja aikaa oli jäljellä vain alle kolme minuuttia. Kolmeen viimeiseen tehtävään arpa toi hieman enemmän liikettä tarjoavia lajeja: kohti lentävien objektien väistelyä, nyrkkeilyä sekä aitajuoksua. Vaikkakin kolme viimeistä lajia olivat liikunnallisesti hieman vaativampia, niin kuitenkin hävisin sellerille muutamalla kilokalorilla, koska en onnistunut suoriutumaan aikarajan puitteissa.

Ääripäästä toiseen mentäessä vaativin vastustaja on Peppy Pizza, joka on raskas ja rasvainen 238 kilokaloria sisältävä pizza slice -hahmo. Aikaa tämän kalorimäärän päihittämiseen on 30 minuuttia. Puolen tunnin aikana minipelejä kertyikin varsin monipuolisesti eri lajien parissa, joita Kinect Sportsissa on jalkapallosta aitajuoksuun. Aikalaskuri ei pysähdy minipelien välissä, vaan juoksee aina aikatavoitteen loppuun asti. Tämä tuo samalla hieman haastetta, sekä pitää pelisession kohtuullisen mittaisena.

Asia joka jäi kuitenkin häiritsemään on se, että peli ei kerro edellisen suorituksesi pisteitä, matkaa tai parasta tulosta. Esimerkiksi kolmannen kerran joutuessasi keilaamaan olisi mukava tietää oma paras tulos, jota voisi yrittää parantaa ja tällä tavalla motivoida itseään parempaan kalorinkulutukseen.

Pieni miinus myös lisäosan free play -pelimuodolle, jossa voisi kuvitella saavansa itse valita minipelien joukosta mieleisensä, mutta näin ei ole. Kone arpoo myös tässä pelitilassa pelaajalle suoritettavat minuutin pituiset tehtävät.

Kaiken kaikkiaan Kinect Calorie Challenge on ihan varteen otettava lisäosa jo hintansa puolesta ja tarjoaa vaihtelua sekä hikisiä hetkiä pelin parissa. Päivittäistä kuntoilua se ei kuitenkaan korvaa, mutta siihen vaaditaankin jo paljon enemmän kuin mitä olohuone ja televisio pystyvät tarjoamaan.

Arvostelutähdet