Borderlands 2 – Mechromancer

Kirjoittanut: Livegamers

16.10.2012

Gearbox Softwaren hittipeli Borderlands 2 sisälsi julkaisussa neljä mainiota hahmoluokkaa. Nyt vajaan kuukauden päivien odottelun jälkeen Premium Clubin omistavat saavat vihdoin kätösiinsä viidennen, Gaige the Mechromancer -nimeä kantavan hahmoluokan. Nimensä puolesta Mechron voisi kuvitella olevan necromancer-tyylinen hahmo, mutta oikeasti näin ei ole, jollei lasketa classin erikoiskykyä: Deathtrap-robotin kutsumista. Mikäli odotit tällä classilla kutsuvasi esiin armeijan claptrappeja, petyt.
Ei ole kuitenkaan syytä vaipua epätoivoon, vaikka uusi hahmoluokka ei aivan nimeään lunastakaan. Gaige nimittäin on pelattavuudeltaan erittäin hauska ja mielenkiintoinen hahmo, joka sopii kakkos-borderiin kuin silmä CL4P-TP:hen. Järisyttävän summon-armeijan sijaan luokassa on panostettu pelaajan omaan kykyyn tuottaa vahinkoa sekä sen yhden apurin, Deathtrapin, ominaisuuksien parantamiseen. Hahmon kolme kykypuuta ovat varsin erilaisia ja monipuolisia. Ensimmäinen Best Friends Forever -niminen puu on suunnattu aloitteleville pelaajille ja sisältää sekä omalle hahmolle että summonille monia yksinkertaisia parannuksia suojiin ja yleiseen vahingontekemiseen.

Toinen haara, Little Big Trouble, keskittyy elementti- ja erityisesti sähkövahingon tekemisen parantamiseen ja on huomattavasti mielenkiintoisempi ja värikkäämpi vaihtoehto. Tämä talenttirypäs sisältää hauskoja ideoita kuten Unreal Tournamentin shock riflen mieleen tuovan combo-hyökkäyksen, jossa apurin ampuman palluran tuhoamalla saa aikaan massiivisen räjähdyksen. Lisäksi kykyjen pohjimmaisena löytyvä mahdollisuus varustaa Deathtrap haluamallaan elementillä ampumalla tätä kyseisen vahinkotyypin sisältävällä aseella antaa osaavalle pelaajalle mielenkiintoisen lisätyökalun damagen combottamiseen.

Viimeinen kykypuun osa, nimeltään Ordered Chaos, on vaikein hahmotettava ja siten ehkä palkitsevin, kunhan idean ymmärtää. Talentit pyörivät Anarchy-pisteiden ja jännän latausmekaniikan ympärillä, ja oikein käytettynä se tuo huiman vahinkonousun tarkkuuden kustannuksella. Erikoistuminen tähän kykyluokkaan tuo mukanaan omat riskinsä, mutta taitava Anarchy stackien managerointi mahdollistaa erittäin tehokkaan hahmon. Varomatonta mechromanceria kuolo saattaa kohdata tällä valinnalla turhankin usein, mutta pelaajat, jotka pitävät itsensä haastamisesta saavat varmasti iloa irti tästä kykypuusta.

Mechromancer-hahmoluokka on erittäin tasapainoinen lisä Borderlands 2:n jo varsin kattavaan hahmoluokkavalikoimaan. Tehokas apuri voi toimia sekä tankkina että lisävahingon tekijänä, minkä vuoksi Mechro loistaa erityisesti yksinpelattuna mutta tuo mukanaan myös vahvan panoksensa ryhmäpelin dynamiikkaan. Gaige ei ole kuitenkaan muihin verrattuna mitenkään ylivertainen hahmo eikä varsinaisesti vie minkään muun hahmon roolia, vaikka monipuolinen onkin. Kaiken kaikkiaan voidaan todeta viidennen hahmoluokan olevan erittäin onnistunut lisä Borderlands 2:een. Mechromancer on ilmainen kaikille Premier Club- jäsenille, muut voivat lunastaa hahmon 800 Microsoft-pisteellä.

Katso hahmoluokan traileri: