CoD: BO3 Awakening

Kirjoittanut: Livegamers

10.05.2016

Awakening-lisäosan myötä Call of Duty: Black Ops 3 sai ensimmäisen laajennuksensa. Awakening sisältää neljä moninpeliin luotua karttaa, sekä yhden Zombies-pelimuodon kentän. Awakeningia on pidetty CoD-lisäosien huonosta maineesta riippumatta todella onnistuneena ja se onkin saanut lukuisia korkeita arvosanoja.

Totuttuun tapaan Awakeningin kartoista yksi on jo aiemmissa peleissä nähdyn kartan uusittu versio. Tällä kertaa kyseessä on Black Ops 2 -pelin kenttä Hijacked, uusitulta nimeltään Skyjacked. Zürichin yläpuolella lentävälle alukselle pohjautuva Skyjacked on todella suosittu ja toimiva myös kilpailullisemmissa otteluissa. Kartan alkuperäisestä versiosta onkin säilytetty kaikki tuttu, mutta uuden pelin liikkumismahdollisuudet luovat vanhaankin karttaan uusia vaihtoehtoisia reittejä.

Lisäosan silmiinpistävin uutuus lienee vesipuistoon perustuva Splash. Splash on valtava kartta, joka sisältää kaikkea merirosvolaivoista vesiliukumäkiin, linnaa ja hiekkarantaa unohtamatta. Häikäisevän kirkkaita värejä sisältävä uimala onkin monille karttapaketin kohokohta, mutta se on saanut myös kritiikkiä turhan suuren kokonsa vuoksi. Vesipuisto mahdollistaa myös uuden Call of Dutyn vedenalaisen taistelun hyödyntämistä ja luokin useita kostean hektisiä tilanteita.

Kolmantena on monipuolisuudestaan kehuttu Gauntlet, joka vaikuttaakin siltä, että pelattavana olisi kolmen eri kartan fuusio. Gauntlet on sotilaiden kouluttamista varten rakennettu alue. Kenttä koostuu kolmesta linjasta: yhdellä sivulla sateinen kaupungin katu, kun taas toisella sivulla vihreyttään hohkaava viidakko. Näiden sivulinjojen keskellä on taas laaja useita korkeusaloja sisältävä jääsola. Kartta on pelattavuudeltaan ja monipuolisuudeltaan pysäyttävä, eikä Gauntlet missään nimessä jää muiden karttojen varjoon.

Moninpelimäpeistä viimeinen, ja päällepäin mitäänsanomattomin, on nimeltään Rise. Tämäkin talviseen Zürichiin perustuva rakennuskeskeinen kartta jakaa paljon mielipiteitä: se näyttää stereotyyppiseltä kaupunkikartalta, mutta on kuitenkin uskomattoman hyvin tasapainotettu moniin pelimuotoihin ja sisältää muun muassa Hardpoint-alueen, joka rajoittuu täysin vedenalaisten taisteluiden armoille. Karttapaketin kartoista Rise saa kuitenkin yleensä vähiten ääniä kenttää äänestettäessä, eikä ole yhteisön mielestä yhtä mielenkiintoinen kuin muut Awakeningin taistelutantereet.

Zombie-pelimuodon faneille uusi Der Eisendrache tuo jälleen lukuisia tunteja kauhunhetkiä, kun The Giant-kartan tarina jatkuu. Keskiajan hylättyyn Itävaltalaiseen linnaan perustuva ”Rautalohikäärme” sisältääkin paljon yksityiskohtia ja on hyvin viimeistelty koko karttapaketin tavoin. Awakening onkin Treyarchilta menestys, joka jokaisen pelin fanin tulisi hankkia. Jos kuitenkin into uusimpaan Call of Dutyyn on jo päässyt täysin lopahtamaan, ei tämä paketti jaksa herättää peliin uutta intoa.