Crackdown 2: Deluge

Kirjoittanut: Livegamers

12.01.2011

Crackdownia pelaa hyvin harva suomalainen – ainakin minun kaverilistallani. Se heittää aivot narikkaan ja tarjoaa karun näköistä grafiikkaa, mutta kivaa tekemistä laajassa Pacific Cityn kaupungissa ja sen erinomainen tyyli iskee jollain perverssillä tavalla.
Peruspelaajana yksinpeliä pelatessa huomasin, ettei kakkososa tuo juurikaan mitään uutta edelliseen. Kaupunki, aseet, kulkuvälineet tai hahmonkehityskään ei ole kokenut juurikaan edistystä pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Ja miksi ihmeessä vihollisiksi on pitänyt valita taas zombeja? Eikö niitä ole nähty jo tarpeeksi? Erikoinen asia on se, että silti pelaaminen on hauskaa varsinkin kaveriporukalla tai tuntemattomien kanssa liven välityksellä. Nyt pakettiin on tuotu lisäsisältöä Deluge-nimisen paketin muodossa.

Deluge-paketista on tarjolla ilmainen sekä maksullinen versio, joista jälkimmäinen maksaa 560 Microsoft bongoa. Ei mikään ilmainen, mutta sillä saa yllättävän paljon eloa nuutuneeseen Pacific Cityyn. Maksullinen versio tarjoaa muun muassa Avatar Awardeja, Achievementeja sekä Capture the Orb – sekä Deluge-pelimuodot. Myös kulkuvälineitä sekä aseita on päivitetty. Käyttöönsä saa myös helikopterin, mikäli omaa Windows 7 -puhelimen ja Crackdown-pelin tai vaihtoehtoisesti pelaa kyseisen laitteistokombinaation omistavan henkilön kanssa.

Delugen pääpelimuoto on tuhota vihollislaumoja, joihin pääsee käyttämällä päivitettyjä erikoisvarusteita tai hyppypädejä. Laumat vaikeutuvat koko ajan ja hommaa vaikeuttaa alati vähenevä aika, jota saa lisää kunhan saa hengiltä joka ainoan vihulaisen. Räiskimistä auttaa uudet agenttivälineet sekä bonukset. Huono homma on se, että pelissä saatuja pisteitä ei seurata millään leaderboardilla.

Vihaan kaikkea checkpoint-tyylistä ajanottotapaa, jossa täytyy kiirehtiä paikasta toiseen. Aluksi aikaa on riittämiin, mutta vastustajien kovetessa sekä määrän lisääntyessä aika on aina kortilla. Tosin hyvien pelaajien kanssa homma näytti toimivan kohtuullisen hyvin. Varsinkin jos käytössä olivat edellä mainitut helikopterit. Delugen arcademainen pisteidenjahti ja hyvin suoriutuneen agentin palkinnoksi saadut bonukset lämmittävät mieltä eikä hommaan kyllästy ihan hetkessä.

Ilmainen versio sisältää paketin mukana tulevan Capture the Orb -pelimuodon sekä maistiaisen vihollislaumojen terminoinnista. Orbin metsästys on juuri miltä se kuulostaakin, sama kuin vanha tuttu CTF, mutta orbeilla, jotka ovat muutenkin ärsyttäviä juosta kiinni. Pelimuotoa oli hankala testata, sillä pelaajia oli linjoilla valitettavan vähän. Pienellä joukolla homma maistuu nimittäin puulle.

Deluge-paketti tuo mukavasti sisältöä, tekemistä sekä kivoja pikkujuttuja peliin, mutta sisällön hinta on ehkä piirun verran liian kallis peruspelaajalle. Jos kellon tuoma kiire sekä hektinen meininki ei pelota – osta pois.

tahdet