DigiExpo Crew:n silmin

Kirjoittanut: Livegamers

01.12.2012

Marraskuun 3. ja 4. päivä järjestetyt DigiExpo 2012 -messut ovat takanapäin. Livegamers oli näkyvästi esillä turnauspuolella, jossa järjestettiin tiukat mittelöt niin virtuaalilätkän kuin -futiksenkin parissa. Messujen valmistelut ja osastojen kasaaminen aloitettiin jo hyvissä ajoin, noin viikko ennen h-hetkeä. Varsinainen työ alkoi perjantaina, messujen avajaispäivänä, jolloin pääosassa oli Electronic Artsin osasto uutuuspeleineen ja standeineen. Etenkin K18-standi sai osakseen suurta mielenkiintoa Dead Space 3:n pakottaessa herkimmät vaipanvaihtoon kerta toisensa jälkeen – sen verran pelottavasta kauhukokemuksesta on kysymys. Peli näytti käsittämättömän hienolta, eikä taivastelulta ja koko kroppaa hyödyntävältä (lue: askelia taaksepäin ja hysteeristä käsien vatkaamista) pelikokemukselta voinut välttyä. Iloinen yllätys oli myös naisten läsnäolo ja kiinnostus peliä kohtaan.
Lauantaina Livegamers Crew pääsikin tositoimiin, kun satakunta virtuaalilätkäjätkää paukahti ovista sisään, lunastettuaan ennakkoilmoittautumisesta ansaitut vapaalippunsa ulko-ovilta. Pian EA:n valkokypäräistä kansaa taivalsi tauriinin ja Monsterimaisen aromin täyteisessä atmosfäärissä odottaen kärsimättömänä vuoroaan istahtaa piinapenkkiin. Näissä tunnelmissa oli hyvä aloittaa NHL 13 -turnaus. Kiire ei hellittänyt koko päivänä, siitä pitivät huolen muun muassa poisjääntien johdosta tapahtuneet uudelleenjärjestelyt ja aikataulun venymiset. Kaikesta selvittiin rutinoituneella otteella hikipisaroita vuodattaen. Turnaus saatiin kuitenkin päätökseen aikataulun mukaisesti ja voittajan kädet pystyyn hyvillä mielin.

Näin työntekijän näkövinkkelistä lauantai oli odotetusti kiireisin, mutta myös erittäin onnistunut päivä. Jokaiselle löytyi jotain tekemistä, ja pelipaikkoja sekä erilaisia pelejä oli runsaasti kokeiltavaksi. Myös turnaustilat olivat aiempaa suuremmat. Samalla ”battlefieldillä” oli myös osastollinen PC:itä, ja siellä ESPC järjesti omat FPS-turnauksensa uuden Medal Of Honorin ja Battlefield 3:n parissa. Mad Catzin elektroniset pelirotat saivat kyytiä, kun kuulokkeilla ja rautaisella asenteella taistelevat sotamies Ryanit antoivat tuliaseiden laulaa. Näitä taistoja, kuten myös urheilupuolen turneepelejä, streamattiin screenille, josta messuyleisö sai seurata kiihkeitä välienselvittelyjä. Kokonaisvaltainen viihtyvyys ja täyden palvelun agenda pelasi jopa niin hyvin, että katsomoon heiteltiin ajoittain perunalastuja, lakritsipatukoita ja energiajuomaa aina yhtä iloisten Monster-tyttöjen toimesta.

Hyvin nukutun yön jälkeen, särkevien jalkapohjien määriteltyä unen laadun, oli aika pyöräyttää messujen finaalipäivä käyntiin. Tällä kertaa Livegamersin vastuualueena oli hallinnoida turnausta, jossa selviteltiin tekstuurinurmen Leo Messit ja Cristiano Ronaldot. Kyse oli siis FIFA 13 -turnauksesta. Edellisestä päivästä viisastuneena ja pelaajamäärän ollessa pienempi homma lähti alusta asti vyörymään vastustamattomasti oikeilla raiteilla. Jalkapallotermein kuvailtuna välillä horjuttiin siellä ”paitsion rajamailla”, koska pieniä ongelmia esiintyi ohjainten toimivuuden ja muiden harmittavien pikkuseikkojen kanssa. Ne tuntuivat kuitenkin pieniltä murheilta verrattuina siihen, kuinka jouhevasti pelit etenivät ja kuinka pelaajien kasvoilta paistoi onnellinen voittajan virnistys tai vastaavasti tappion maustama alapurenta.

Ihmisiä riitti paikan päällä aivan tappiin saakka ja osa poistui vasta valomerkin aikaan. Livegamersin porukka jäi vielä niputtamaan omaa rekvisiittaansa kasaan yhdessä ESPC:n tiimin kanssa, joka osoittautui erittäin hauskaksi ja yhtä puolihulluksi klaaniksi kun Livegamersin sokerihumalaiset messusoturit. Tämän vuoden DigiExposta jäi käteen erittäin paljon hyviä fiiliksiä sekä loistavia uusia tuttavuuksia henkilökohtaisen sosiaalisen verkoston silmukoihin. Moni nimimerkkikin sai tänä viikonloppuna kasvot ja vartalon. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuotta.