Dragon Age: Origins – The Stone Prisoner

Kirjoittanut: Livegamers

15.11.2009

The Stone Prisoner
BioWaren viimeisin roolipelieepos Dragon Age: Origins sai jo julkaisupäivänään peräti kaksi ladattavaa lisäosaa. The Stone Prisonerin anti avautuu erillisellä koodilla, mikäli ostaa pelin uutena. Erikseen latailtuna hintaa on peräti 1200 Microsoft-pistettä, mikä on hirveää ryöstöä paketin sisältöön verrattuna.

Kivinen matkakumppani

Pelimaailman vasempaan laitaan avautuu uusi paikka nimeltä Sulcher’s Pass, jossa kiertävä kauppias Felix kertoo hallussaan olevasta taikasauvasta. Esineen avulla on mahdollista hallita kivisiä golem-olentoja ja Felixin mukaan sellainen seisoo Sulcher’s Passista etelään olevan Honnoleath-pitäjän torilla. Tehtävä ei tietenkään suju aivan odotusten mukaisesti, mutta muutaman mutkan jälkeen pelaaja saa herätettyä Shale-nimisen golemin henkiin. Harmillisesti (tai onneksi) olentoa aisoissa pitävä sauva ei ole kunnossa ja sen seurauksena golemille jää vapaa tahto. Shale valitsee lähteä pelaajan mukaan ja hän onkin suureksi avuksi fyysisen taistelutaitonsa ansiosta. Vapaan tahdon ansiosta luvassa on myös paljon kuivakkaa kommentointia Tuntemattoman sotilaan Lehton jalanjäljissä.

Kylä kuin pieni karsina

Honnoleathin kylä on erittäin pieni, mutta graafisesti siinä on muuhun peliin verrattuna ilahduttavan paljon yksityiskohtia. Keskusteluja on mahdollista käydä pitkään ja hartaasti, mikä valottaa oivasti erikoisen golemin menneisyyttä ja luonnetta. Dragon Agen taistelumekaniikasta pitäville The Stone Prisoner ei tarjoa mitään erikoista, mutta vastapainoksi mukaan liittyvä Shale lunastaa ajan kanssa paikkansa yhtenä pelin käyttökelpoisimmista hahmoista. Myöhemmin (päätarinan riittävästi edettyä) avautuu mahdollisuus tehdä vielä erillinen pikkutehtävä liittyen golemin menneisyyteen.

Suorita heti matkan alussa

The Stone Prisoner kannattaa suorittaa heti, kun se vain on päätarinassa mahdollista. Läpäisyyn kuluu aikaa alle kaksi tuntia, mutta sen suurin anti on kokonaan uusi matkakumppani loppupelin ajaksi. Lisäosasta ei missään nimessä kannata maksaa sen edellyttämiä Microsoft-pisteitä, koska hinnan suhde saatavaan sisältöön on todella huono. Ilmaisella koodilla avattuna The Stone Prisoner on kuitenkin mitä loistavin lisä kokonaisuuteen.