Dragon Age: Origins – Warden’s Keep

Kirjoittanut: Livegamers

15.11.2009

Wardens Keep
BioWaren Dragon Age: Origins sai heti julkaisupäivänään peräti kaksi ladattavaa lisäosaa. 560:n Microsoft-pisteen hintainen Warden’s Keep tarjoaa parituntisen tehtävän, jossa on runsaasti keskustelua ja paljon uutta tietoa Grey Warden -järjestön historiasta.

Kirottu linnake

Pelaajan Party Campissa kojuaan pitävä kauppias Levi Dryden kertoo pohjoisen hylätystä linnakkeesta nimeltä Soldier’s Peak. Levin esiäiti Sophia Dryden koki viimeiset hetkensä linnassa ja näiden tapahtumien seurauksena Drydenin suku on aina pitänyt Sophiaa suurena sankarina. Levi aikoo nyt löytää todisteet tästä sankaruudesta pelaajan avustuksella. Soldier’s Peak oli aikoinaan mahtava Grey Wardenin linnake, joten pelaajalle avautuu mahdollisuus kurkistaa järjestönsä hämärään menneisyyteen. Lisäosan tarjoama tarina on mielenkiintoinen ja se pitää otteessaan loppuun saakka.

Jäiset käytävät

The Stone Prisonerin Honnoleath oli pieni kyläpahanen ja sama pienuus pätee myös Soldier’s Peakin jäiseen linnakkeeseen, joka ulkoa päin näyttää hyvinkin majesteettiselta. Tarinapainotteisuuden vuoksi tehtävän suoritus on hyvin lineaarinen. Tätä ei kuitenkaan koe puutteena, sillä henkilöhahmojen kanssa käytävät syvälliset keskustelut jäävät mietityttämään vielä myöhemminkin. Suoraviivaista väkivaltaa käyttämällä matka on ohi puolessa tunnissa, mutta tarinasta nauttivat (ja valintojaan punnitsevat) pelaajat saavat helposti kulumaan useammankin tunnin.

Kokemisen arvoinen

Warden’s Keep tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa Grey Warden -järjestön menneisyyteen, ja tarina kerrotaan loistavasti välivideoiden ja keskusteluiden avulla. Kestoa saisi olla enemmän, mutta tavallista alhaisemman hinnan ansiosta lisäriä voi suositella varauksetta kaikille Dragon Agen maailmaan ihastuneille.