Dragon Age: Origins – Return to Ostagar

Kirjoittanut: Livegamers

02.02.2010

Return to Ostagar
BioWaren roolipelieepos Dragon Age: Origins sai jo julkaisupäivänään ladattavaa lisämateriaalia, joten myöhempiä DLC-tehtäviä osattiin odotella. Return to Ostagar tarjoilee noin tunnin mittaisen lisätehtävän, joka on 400:n pisteen hinnallaan juuri ja juuri lataamisen arvoinen.

Traumaattinen taistelukenttä

Pelin karttaan avautuu paikka nimeltä Bann Loren’s Lands, jossa pelaaja kohtaa Fereldenin kuningas Cailanin henkivartiokaartin jäsenen. Vakavasti haavoittunut mies pyytää pelaajaa noutamaan Ostagarista Cailanin haarniskan, mutta ennen kaikkea toimittamaan kuninkaalle hautajaiset. Matkan aikana tehtävän luonne muuttuu jonkin verran, mutta valitettavasti BioWaren peleille tyypillisiä valintoja ei tehdä yhtä enempää.

Taistojen tie

Return to Ostagar on erittäin taistelupainotteinen lisäosa. Suurin osa ajasta kuluu darkspawn-riiviöitä piestessä ja osittain tuttuja paikkoja tutkiessa. Haarniskan keräämisen lisäksi pelaajalle annetaan uusi mahdollisuus ottaa koira mukaan seurueeseen. Uudistus on paikallaan, sillä sympaattisen sotakoiran käyttäminen on pakollista muutamissa pääpelin sivutehtävissä.

Juuri ja juuri

Lisäosan läpäisyssä kestää tunnin verran eikä käteen jää juuri muuta kuin Cailanin haarniska (mikäli on jo pääpelissä värvännyt sotakoiran mukaansa). Tehtävän voi suorittaa myös läpipelatulla hahmolla, jos valitsee alkuvalikosta Load Game ja Auto-Save, Epilogue.

Terapeuttinen matka Ostagariin ei ole pakollinen lisä, mutta Dragon Agen maailmaan ihastuneille se on mukava välipala ennen maaliskuun mittavaa Awakening-lisälevyä.