Ennakko: DiRT Showdown

Kirjoittanut: Livegamers

20.04.2012

DiRT-pelisarja on ikivanhojen Colin McRae -rallipelien puhdasverinen jälkeläinen. Edesmenneen McRaen nimeä kantaneet pelit keskittyivät maastoralleihin ja etappiajoihin. Nyt metsä- ja kuratiet heivataan hetkeksi syrjään ja ajo viedään festivaalitunnelmiin.

Derbyradoille siirtynyt DiRT Showdown ei ole aivan puhdas jatko-osa vaan enemmänkin sarjan spin-off -jakso. Kisamuotoja on viety Destruction Derbymäiseen suuntaan romurallia muistuttavilla areenamittelöillä ja kolarikisoilla. Pelistä löytyy normaalia kisailua asteen fyysisempänä, mikä on lähimpänä vanhempien Dirttien ajelua. Uutena muotona nostaa päätään demolition-pelimuoto, jonka alakategorioita on ainakin pari erilaista areenataistelua ja kolarointiin kannustava ajokisa pienemmällä ja kolarialttiilla radalla. Viimeisenä pelimuotona on kolmannesta Dirtistäkin tuttu Hoonigan Gymkhana. HooGeen ideana on suorittaa pienimuotoinen rata, joka sisältää driftausalueita, hyppyreitä ja rengaskasoja. Tehtävänä on läpäistä nämä pienet haasteet ja ajaa maaliin ennen vastustajaa.

Autoilu on kontaktilaji

Ennakkoversiossa oli avoimena edellä mainittuihin kolmeen pelimuotoon perustuva Showdown Tour, joka toimii myös pelin uramuotona. Pelattavaa löytyy neljän tason verran, ja jokaisessa on 12 kisaa ja showdown-finaali. Kisat vaihtelevat pelimuotojen ja tavoitteiden välillä ennaltamäärätysti. Peli tulee sisältämään pelaajapistetaulukon, ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka näin monipuolisia pelimuotoja sisältävässä pelissä se tullaan toteuttamaan fiksusti. Omat huippuhetket pystyy tallentamaan ja pelin omalla palvelulla lähettämään YouTubeen.

Ajetaan kahdeksikkoa

Kisoja ajamalla saa rahaa, jolla voi parannella nykyisiä menopelejään tai ostaa ihan uuden kulkupelin talliin. Autot eroavat toisistaan tehon, voiman ja käsiteltävyyden suhteen. Lisenssit oikeisiin automerkkeihin on hankittu, mutta autot ovat käytössä vain Hoonigan-pelimuodossa, nähtävästi omien autojen virtuaalinen romuttaminen on vieläkin liikaa valmistajille. Muita – vielä ennakossa lukittuja – pelimuotoja ovat haasteet ja joyride-niminen temppurata. Kaverin kanssa pääsee kisaamaan joko netin yli tai samalta sohvalta jaetun ruudun kautta.


Klikkauksella suuremmat kuvat.

Ruttaantuva pelti on nostalgista

Pelattavat kentät olivat kompakteja paketteja, joten yksinajelua ei radoilla tullut vastaan. Ajettavuus on DiRT-ummikolle ihan mielekästä rälläystä, vaikkakin kolarointiin toivoisi hiukan enemmän nostetta. Nyt kolarointi tuntuu vähän liian realistiselta. Vanhan koulukunnan McRae Rallyjen tai uudemman DiRTin faneille peli voi tuntua potkulta naamaan, mutta pitää muistaa, ettei kyseessä ole DiRT 4. Destruction Derbyä kyynel silmässä muistellen peli jätti hyvät fiilikset. Seuraavaksi Death Rally 2? Remedy, get on it!

DiRT Showdown saapuu Suomen pelihyllyihin 24. toukokuuta.