Ennakko: Hitman Absolution: Sniper Challenge

Kirjoittanut: Livegamers

11.05.2012

Hikoilevat kädet, salamurhaajan aistit kutkuttavat ja uusi Hitman Absolution ennakkotilattu? Nyt tarkkana, ennakkotilaajat saavat esimakua Hitman Sniper Challengen kanssa, jossa pelaaja ottaa Agentti 47:n roolin ja jakaa kiikaritähtäimen läpi oman käden oikeutta asevalmistajan toimitusjohtajalle, Richard Strongille ja tämän henkivartijakaartille.

Sniper Challengessa pelaaja sijoittuu parvelle, josta on suora näkyvyys kohteen ylläpitämiin juhliin. Richard viipyy juhlissa viisitoista minuuttia ja pelaajan tehtäväksi jää tässä ajassa eliminoida herra Strong ja mahdollisimman monta tämän henkivartijaa. Tehtävän juju onkin siinä, että jos Richardin tai yhden henkivartijoista päästää päiviltään liian näkyvästi, loput pakenevat talon sisälle. Pelaajan mietittäväksi jääkin keksiä keino suorittaa tehtävä aiheuttamatta hälytystä.

Ketjuttamalla tappoja saa pisteitä, jotka avaavat varsinaiseen Hitman Absolution -peliin käyttöön eri välineitä, kuten äänenvaimentimen. Tehtävästä saadut pisteet kasaantuvat yhteen ja tuloksia voi vertailla maailmanlaajuisessa pistetaulukossa. Tehtävän aikana suoritettavana on erilaisia haasteita, jotka vaikuttavat pistekertoimeen. Haasteet ovat hiukan kieli poskella tehtyjä, kuten ninjajuhlijan niittaaminen tai alkoholijuomien tuhoaminen.

Tuntuma minipelissä on kohdallaan: tarkkuuskiväärin luodilla kestää hetki osua kohteeseen ja ampumisessa kannattaa muistaa intistä tuttu ”puristava laukaus”, jossa haetaan liipasimesta tyhjät pois. Pelissä tämä näkyy tähtäyksen tarkennuksena, hiukan muissa peleissä totutun hengen pidättämisen tapaan. Viholliset toimivat loogisesti: ohi ammuttaessa he joko eivät huomaa laukausta tai alkavat etsiä läheiseen seinään ilmestyneen reiän aiheuttajaa. Vartijat eivät myöskään maagisesti tiedä kaverinsa kuolleen talon toisessa päässä, vaikka joku vartijoista ruumiin näkisikin. Toki löytäjän henkiin jättäminen aiheuttaa yleisen hälytyksen, jolloin on parempi hankkiutua silminnäkijöistä eroon nopeasti. Kohteiden tunnistamista varten neljäseiska voi keskittyä, jolloin tärkeät asiat korostuvat vaaleana siluettina, joka näkyy jopa seinien läpi. Minipelissä keskittymisen käyttö on rajatonta ja toivoa sopii ettei näin ole pääpelissä.

Ennakkotilauksen ohella pelattavaksi minipeliksi Sniper Challenge on yllättävän hyvä ja koukuttava. Peli antaa hiukan esimakua tulevasta Absolutionista ja nähdyn perusteella pelimoottori vaikuttaa toimivalta. Sormet ristiin ja toivotaan parasta, että valmis peli ottaa huomioon aikasempien Hitmanien monipuolisuuden.

Hitman Absolution julkaistaan marraskuussa 2012 Xbox 360:lle, PS3:lle sekä PC:lle. Ennakkotilaajille Sniper Challenge on ladattavissa 15. toukokuuta.