Ennakkotestissä EA Sports UFC 2

Kirjoittanut: Livegamers

29.02.2016

Monster Energy järjesti lauantaina 27. helmikuuta kutsuvierasillan, jossa vieraat pääsivät seuraamaan UFC Fight Night 84 -tapahtumaa Viasatin tarjoaman lähetyksen kautta suorana, sekä kokeilemaan maaliskuussa julkaistavaa EA Sports UFC 2 -peliä. Livegamers oli myös paikalla.
Oli syötävää, juotavaa, ihmisiä ja suomalaisittain täydellinen UFC-ilta, kun Teemu Packalen päätti oman ottelunsa 24 sekunnissa voittoon, sekä Makwan Amirkhani otti omasta ottelustaan vahvan voiton.

Lupaavaa Electronic Arts -laatua

Kutsuvieraille tarjolla oli EA Sports UFC 2 -pelin kokeiluversio, jossa pelattavaksi oli tuotu kaksi pelimuotoa, Fight Now ja Knock Out. Knock Out -pelimuoto on uusi lisäys tämän vuoden UFC-julkaisuun, jossa päästään ratkaisemaan sohvan kuninkuus lopullisesti. Pelaajille annetaan yhdestä viiteen elämää, jotka vähenevät jokaisesta kriittisestä iskusta päättyen lopulta tyrmäykseen. Kun mattopainin uhkasta ei tarvitse välittää, voi pelaaja keskittyä ainoastaan vastustajansa tyrmäämiseen. Asetelmaksi voidaan asettaa joko äkkikuolema, paras kolmesta tai paras viidestä, jolloin yksi tyrmäys ei välttämättä takaa toisen pelaajan voittoa. Knock Out -pelimuoto onkin EA:n onnistunut lisäys nostamaan pelaamisen arvoa, sekä UFC 2:n varmistamiseksi illanistujaisten keskipisteenä.

Electronic Artsin Ignite-pelimoottori näyttää paremmalta kuin koskaan. Vaikka kyseessä oli vain kokeiluversio, pelimoottorin jäljen näki kokonaisuudessaan. Alakoukun pysähtyessä vastustajan leukaan, voi tyrmäyksen hidastusta katsellessa havaita, kuinka kasvojen liike muuttuu, hiukset liikkuvat hahmon mukana ja Octagonin lattia täyttyy veripisaroista.

Monimutkaisesta ja aika ajoin turhan sekavasta mattopainin minipelistä on tämän vuoden UFC-julkaisussa luovuttu. Minipelin sijaan mattopainissa asennon vaihto onnistuu oikealla tatilla valitsemalla haluamansa vaihtoehdon, olettaen ettei vastustaja ehdi rimpuilla pois pelaajan otteesta ennen sitä. Mattopainin minipelistä luopuminen varmistaa ottelun tempon pysyvän samana ilman tylsiä ja turhauttavia notkahduksia, sekä madaltaa kynnystä tulla mattopainin mestariksi.

Kokeiluversion perusteella allekirjoittanut voi tunnustaa olevansa aidosti innostunut siitä maaliskuun päivästä, jolloin EA Sports UFC 2 saapuu kauppojen hyllyille. UFC:n ystävät voivat peliltä odottaa jälleen sitä jatkuvuutta, tarkkuutta ja suuria tunteita, joita Electronic Artsin urheilupeleissä on totuttu näkemään.

EA Sports UFC 2 julkaistaan 17. maaliskuuta Xbox Onelle & PlayStation 4:lle.