Ensikosketus: Gotham City Impostors Beta

Kirjoittanut: Livegamers

11.01.2012

Ensimmäisillä F.E.A.R. -peleillä ja Condemned-sarjalla kunnostautunut Monolith Studios ottaa käännöksen vasempaan päin ja tuo ruudulle mielenkiintoisen vastakkainasettelun. Batmania ja Jokeria matkivat jengiläiset pistävät haisemaan mitä oudoimpien tavoitteiden parissa nopeatempoisessa 12 pelaajan Gotham City Impostors -nimisessä Live Arcade -joukkuerähinässä, jonka betaa Livegamers pääsi testaamaan.

Lepakkomiehet pitävät yhtä

Heti valikoista lähtien huomaa, että Monolith on tehnyt taustatutkimuksensa nykypäivän moninpeliräiskintöjen trendeistä. Pelissä lähes kaikki kiva on aluksi lukossa ja avattavissa kokemuspisteillä nousevien tasojen mukaan. Pelaaja aloittaa muutaman valmiin hahmoluokan kanssa, ja jos olet Call of Dutysi pelannut, on rutiini erittäin tuttu. Mukana on muista moninpeliräiskinnöistä tuttuja oheiselementtejä, kuten (ase)haasteista ja erilaisista saavutuksista kertovia leimoja.

Kustomointimahdollisuuksia löytyy kiitettävästi ja aseeseen saa pultattua pientä tilpehööriä kuten erilaisia lisätähtäimiä. Otteluista saadulla vaatevaluutalla voi oman yön ritarin tai pellen asustaa mitä oudoimmilla esineillä ja vaatteilla, ja jos et jaksa kerätä tarpeeksi valuuttaa haluamaasi esineeseen, on se mahdollista ostaa auki kauppapaikalta. Oman sankarin ulkomuotoa voi muokata, ja tehdyt muutokset voivat vaikuttaa esimerkiksi nopeuteen ja vahingonottamiseen. Aseita pelissä on kivääreistä sinkoon seitsemäntoista erilaista, ja niiden lisäksi löytyy vielä kaksitoista tukiesinettä lepakonsiivistä ja muista varusteista aina putkipommiin sekä batarangiin asti.

Kaikki aukeaa kokemuksen myötä

Pelin aloittaminen on kuin kotiinpaluu, pelattavuus varsin Call of Dutymäistä ja ilmapiiri kuin Team Fortress 2:sta. Betassa oli pelattavana kaksi eri pelimuotoa, Furnigation ja Psychological Warfare. Furnigationissa joukkueet kaappaavat kaasulaitteita domination-tyylisessä ottelussa, kun taas Psychological Warfaressa päämääränä on noutaa kentällä oleva akku ja palauttaa se omaan aivopesumasiinaan sekä puolustaa laitetta aivopesun ajan. Jälkimmäistä pelimuotoa en päässyt betan pelaajapuutteen takia kokeilemaan.

Heittoköysivempaimella pääsee melkein kuuhun asti

Betan perusteella pelillä on hyvät edellytykset menestyä, pelimekaniikka toimii ja kokonaisuus on raikkaan humoristinen nykypäivän tosikkoräiskintöihin verrattuna. Pelimaailma on värikäs, ja pelin tapahtumia koomisesti rääkyvät selostajat saavat hymyn korviin, vaikka vastustaja olisikin vienyt viimeisen kaasukoneen. Peli painottaa mukavasti tiimipohjaiseen toimintaan, eivätkä jo nähdyt kartatkaan vaikuta olevan sieltä huonommasta päästä. Kenttien koot eivät betan perusteella päätä huimaa, mutta kenttädesign on hoidettu tehtäväpohjaisten tavoitteiden pohjalta – laatu ennen määrää siis. Valmis peli sisältää viisi karttaa ja aikaisempien pelimuotojen lisäksi perus team deathmatchin, joka oletettavasti jää vähemmälle huomiolle loistavien lipunryöstö- ja domination-variaatioiden ansiosta.

Gotham City Impostorsin alustava julkaisupäivä on asetettu helmikuuhun, ja peli tulee ladattavaksi Xbox Live Kauppapaikalle.