Ensitestissä Counter-Strike

Kirjoittanut: Livegamers

30.09.2003

JULKAISIJA: MICROSOFT GAMESKEHITTÄJÄ: VALVE SOFTWARE
LAJITYYPPI: TOIMINTA

Testiryhmä: Nurkkamestari, PingKing

Livegamers sai mahtavan tilaisuuden päästä pelaamaan Xboxille joulukuussa kauppoihin ilmestyvää Counter-Striken betaversiota. Microsoft oli ystävällisesti järjestänyt meille testitilaisuuden klubihuoneessaan Espoossa, yhtiön edustajana paikalla toimi Jyri Aarniva, jolle erityiskiitokset testiryhmämme puolesta!

Counter Strike on pitkään ollut PC-pelaajien suosituin verkkopeli. Maailmalle on kertynyt lukematon määrä eri klaaneja, ja pelin ympärillä on järjestetty suuria turnauksia. Alunperin Half Life pelin modiksi tehty Counter-Strike julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa itsenäisenä pelinä, Xbox-version tarkan julkaisupäivämäärän ollessa tällä hetkellä 5. joulukuuta.

Pelin tekeminen on kompastellut pahasti, kehitystiimiä on jouduttu vaihtamaan jopa kolme kertaa. Testaamamme beta-versio oli kolme kuukautta vanha, joten lopullinen versio voi vielä muuttua radikaalisti.

Sisältö?

Pelin Xbox versio tulee sisältämään 20 eri kenttää, joista pelasimme yhtä alkuperäisestä PC-versiosta löytyvää kenttää. Yksinpelitehtävien lisäksi pelistä löytyy tietysti 16-pelaajan Live tuki, ja System Linkin kautta pelaajia voi olla maksimissaan kahdeksan.

Hands-on…

Pelin grafiikka näytti betaversiossa varsin keskinkertaiselta, mutta äänimaailma toimi vakuuttavasti. Pelituntuma oli hyvin samantyyppinen kuin Halossa tai Soldier Of Fortune 2:ssa ja pelaajan tukena on joukko botteja, jotka osallistuvat kiitettävällä tekoälyllä taisteluun. Menestyäkseen taistelussa on pelissä liikuttava nopeasti paikasta toiseen, piilopaikkoja pelaamassamme kentässä ei juuri ollut.

Pelaaja saa taistelun aikana rahaa tapoista ja pystyy näillä ostamaan itselleen uusia aseita sekä lisää ammuksia ennen seuraavaa kierrosta.

Asevalikoima sisältää kaikkea Glock pistoolista sinkoon ja perinteinen AK-47 -rynnäkkökiväärikin löytyy myös. Lopullinen versio tulee sisältämään 25 eri asetta ja erikoisuuksina esimerkiksi mellakkakilpi, puhalluslamppu ja valokuitukamera.
Vastustajat tippuvat heti ensimmäisestä osumasta päähän, mutta normaalissa tapauksessa tarvitaan parikin kutia vihollisen kaatamiseen.

Mitä muuta

Content Download -palvelua ei ollut vielä betaversiossa, mutta pelin julkaisija on luvannut lisätä sen lopulliseen versioon. Moninpelaajat voivat luonnollisesti kommunikoida Communicator-kuulokemikrofonin kautta, luoden näin omat taktiikkansa pelin aikana.

Ensivaikutelma pelistä suhteellisen hyvä, etenkin mikäli ilmestymistä edeltävät kuukaudet käytetään tehokkaasti pelin viilaamiseen. Voimme lämpimästi suositella peliä kaikille nopeatempoisten fps-pelien ystäville. Ghost Recon -veteraanien kannattaa kuitenkin ottaa koeajo ennen ostopäätöksen tekemistä.

Laajempi arvostelu tehdään heti pelin valmistuttua. Lisätietoa pelistä löytyy virallisilta sivuilta, osoitteesta http://www.xbox.com/en-US/counterstrike/default.htm