Esittelyssä: FatSom

Kirjoittanut: Livegamers

27.07.2015

Livegamersin uudessa artikkelisarjassa tutustutaan erilaisiin peliporukoihin, klaaneihin ja platooneihin. Mikäli olet itse mukana pitkän ja värikkään historian omaavassa porukassa, tai tiedät jonkin esittelyn arvoisen ryhmän, niin vinkkaa siitä ylläpidolle osoitteeseen admins@livegamers.fi.


FatSom [FaSo]
Facebook: FaSo – FatSom
Battlelog: FatSom
Alusta: PlayStation
Perustettu: 2012

Kahden kauppaa

Vuonna 2012 perustettu FatSom [FaSo] on iältään varsin nuori pelaajaryhmittymä. Nuori ikä hämää osittain, sillä kyseessä on alunperin kahden erillisen platoonin muodostama ryhmä. Tiimi oli varsin aktiivinen jo PlayStation 3:lla Battlefield 3:n parissa, ja matseja pelattiin muita tiimejä vastaan noin sata. Ryhmän edustajan mukaan taktiikoita hiottiin lähinnä pelatessa, varsinaisia harjoituksia ei tiimin kesken järjestetty. Vaikka hyväksi todetut tutut taktiikat auttoivatkin tiimiä kukistamaan suurimman osan vastustajistaan, ei kirkkaimpia kärkiä vastaan joukkueella ollut mahdollisuuksia. Muun muassa SoN sekä FPH muistuttivat murskaluvuin, mitä eroa on yhdessä pelaavalla pelaajaporukalla ja yhdessä tiiviisti harjoittelevalla joukkueella.


Pelistudio Diceltäkin positiivista palautetta saanut FatSomin montage

Tänään kaveriporukka, huomenna eSports-haastaja?

Aktiivisesta klaanipelihistoriastaan huolimatta FatSomia ei varsinaisilla turnauskentillä ole nähty – siitä huolimatta, että ryhmittymän kokoonpano on pysynyt melkoisen muuttumattomana vuosien kulkiessa eteenpäin. Ryhmä testaili siipiään kilpailullisen pelaamisen areenoilla, mutta negatiiviset kokemukset vastustajan ja turnausjärjestäjän kanssa jättivät kilpailullisen pelaamisen kokeiluasteelle. Myöhemmin PlayStation 4:n saavuttua ryhmän pelaajilla olisi ollut kiinnostusta eSports-kentille, mutta uuden alustan luoma lovi palaajarosteriin pakotti lykkäämään haaveet tulevaisuuteen. Ryhmittymän rosterista löytyy pelaajia, jotka ovat edustaneet muun muassa SoN:in sekä Team Finlandin riveissä, joten kokemusta tavoitteellisesta pelaamisesta on. Haaveet kilpailulliseen pelaamiseen elävät tälläkin hetkellä.

”Nyt, kun pelaajia on siirtynyt PlayStation 4:n puolelle, niin on tarkoitus lähteä ihan kunnolla kilpapelaamiseen mukaan muun muassa Rocket Leaguen parissa”

Pelien lisäksi ryhmittymä on aiemmin esittelemämme 2on1:n tapaan aktiivinen myös pelien ulkopuolella. Ympäri Suomea asustelevat ryhmän edustajat ovat tavanneet viimeisen kolmen vuoden aikana kahdesti vuodessa.

Vaikka ”fasojen” toiminta on tällä hetkellä painottunutkin kilpailullisen pelaamisen sijaan enemmänkin tuttujen pelikavereiden tiiviiksi yhteisöksi, on ryhmällä edustajansa mukaan kuitenkin tavoitteena laajentaa toimintaansa kilpailullisen pelaamisen muodossa NHL:n, Rainbow Six: Siegen, Battlefield: Hardlinen ja Rocket Leaguen puolelle. Operaatio vaatii kuitenkin pelaajarosterin laajentamista suuresti, joten tulevaisuus näyttää millä korkeuksilla FatSomin nimeä kilpailullisten pelitapahtumien listoilla nähdään.

”Potentiaalia porukasta löytyy, mutta se vaatii lisää uusia pelaajia ja yhdessä pelaamista. Puolikypsänä emme lähde väkisin yrittämään”


Tutustu myös aiempiin tiimiesittelyihin:

Kakkonen On Ykkönen!
SoNCompetitive