Esittelyssä: Kakkonen On Ykkönen!

Kirjoittanut: Livegamers

10.06.2015

Livegamersin uudessa artikkelisarjassa tutustutaan erilaisiin peliporukoihin, klaaneihin ja platooneihin. Mikäli olet itse mukana pitkän ja värikkään historian omaavassa porukassa, tai tiedät jonkin esittelyn arvoisen ryhmän, niin vinkkaa siitä ylläpidolle osoitteeseen admins@livegamers.fi.

Kakkonen On Ykkönen! [2on1]

Battlelog: [2ON1] KAKKONEN ON YKKONEN!
Facebook: 2on1 – Kakkonen On Ykkönen ry
Alusta: PlayStation
Perustettu: 2009

Pienestä Call of Duty -klaanista suureksi peliyhteisöksi

Tuskin arvasivat viisi kaverusta millaisiin mittoihin vuonna 2009 perustettu Kakkonen on Ykkönen! tulee vielä kasvamaankaan vuosien saatossa. Alunperin Call of Duty: Modern Warfare 2 -peliin perustettu viisihenkinen ryhmä on käynyt perustuspelinsä lisäksi läpi Call of Duty– ja Killzone-pelisarjojen julkaisut läpi, mutta Battlefield 3:n myötä klaanin koko sekä toiminta nousivat siivilleen.

Yhtäkkiä tiimiin kuuluikin viiden hengen sijaan 50 pelaajaa. Tuon myötä tiimin koko on paisunut entisestään, ja tällä hetkellä ryhmittymän kokoonpanoon kuuluukin noin 70 pelaajaa ympäri Suomen. Klaanin johto koostuu viidestä (Kipparikalle, dallas_fn, Huoltra, k00ma89, p1pp3l1) pelikenttien kauhusta. Sen lisäksi, että Battlefield 3 paisutti 2on1-perhettä kunnioitettavalla tahdilla, tuli siitä myös ryhmittymän ehdottomasti tärkein klaanipeli ja ”kotikenttä”. Tämä näkyi myös klaanin saavutusten karttuessa: menestystä alettiin hakemaan, ja sitä myös saatiin. Parin vuoden aikana ryhmittymän otteluhistoriaan lisättiin yli 100 peliä sekä lukuisia turnausotteluita.

Kuten aiemman artikkelimme klaani, myös 2on1:n hiljaisimmat hetket sijoittuvat Battlefield 4:n aikakaudelle. Pelin heikko, klaanitoimintaa tukematon julkaisu konsolipuolella vaikeutti tiimin ydintekemistä, eli kilpailullista pelaamista. Ottelulogi jäi tyngäksi, eikä esimerkiksi isompia 16 pelaajan Conquest-otteluita juuri nähty.

”HC-puolelta ei yksinkertaisesti löytynyt enää kovin monia vastustajia, jotka olisivat kyenneet järjestämään isoja matseja, vaan klaanit, kuten myös eSports-toiminta yleisesti alkoi suuntautumaan enemmän pieniin 5vs5-, sekä SoftCore-peleihin”.

Battlefield Hardlinen suhteen tiimi on asettanut itselleen korkeat tavoitteet. 2on1 löytyy virallisilta kansainvälisiltä laddereilta, joiden kautta järjestetään muun muassa rahapalkintoja tarjoavia turnauksia. Tuorein aluevaltaus 2on1 eSportsille oli ESL Europen (Electronic Sports League) ja ESB Internationalin (eSport Battlefield) laddereille listautuminen. Tiimin ottelut alkavat edellä mainituilla laddereilla pyörimään viikolla 21.

Suuresta koostaan huolimatta 2on1:ssa vallitsee tiukat käyttäytymissäännöt jo valituille jäsenille – mukaan ryhmään ei oteta ihan jokaista vastaantulijaa. Ryhmittymä on saanut sekä sisältä- että ulkoapäin arvostelua säännöistään, mutta säännöistä ei haluta tinkiä. Yleisten käytössääntöjen lisäksi klaanin jäseniltä on ehdottoman kiellettyä suorittaa minkäänlaista huijaamista pelatuissa otteluissa.

”2on1 ei kysy muilta klaaneilta lupaa eikä mielipiteitä toimintaansa, mikä on osaltaan saanut aikaan paljon närkästystä skenessä. Toisaalta, harva jengi on myöskään päässyt edes lähelle samaa, mihin 2on1 on tähän päivään mennessä yltänyt”.

PlayStation 4:llä toimiva Kakkonen on Ykkönen! on Kipparikallen mukaan ennen kaikkea tiivis yhteisö. Vaikka klaani onkin profiloitunut Battlefield-ryhmittymäksi, tapaavat pelaajat myös Battlefield-pelikenttien ulkopuolella. Klaanin jäsenet pitävät toisiinsa yhteyttä päivittäin ja erilaisia kokoontumisia järjestetään useita kertoja vuodessa. Ryhmän traditioiksi ovat muodostuneet omat pikkujoulut ja kesätapaaminen, joissa molemmissa suuren ryhmän jäsenillä on mahdollisuus tutustua toisiinsa paremmin.

Klaani sai vuonna 2014 tuekseen oman yhdistyksen, 2on1 – Kakkonen On Ykkönen ry:n, jonka tarkoitus on kehittää yleisesti verkkopelaamista Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii Hardlinen parissa toimivan 2on1 eSports -joukkueen manageri- ja rahoittajajärjestönä. 2on1 eSports perustettiin vuonna 2015 luomaan selkeä ero 2on1-yhteisötoiminnan, yhdistyksen ja kilpailullisen pelaamisen välille sekä helpottamaan toimimista yhteistyökumppaneiden kanssa. Rahoituksen erilaisiin tapahtumiin, välineisiin, servereihin ja muuhun 2on1 ry hankkii pääasiassa erilaisista lahjoituksista sekä yhteisön talkoovoimin.

Perinteisen online-pelaamisen lisäksi 2on1 pyrkii tuomaan elektronista urheilua kansan tietoisuuteen erilaisen tapahtumayhteistyön sekä striimauksen avulla.

Saavutukset turnauksissa:

3. sija (Pronssi), FIN SQDM TOURNAMENT 2012 (3/16)
3. sija (Pronssi), “EU HC CQ (DOM) Championship” Kausi 2012-2013 (3/24)
2. sija(Hopea), “EU HC CQ (DOM) LEAGUE 2013” (2/26)

Klaanin ottelulogiin voi tutustua tarkemmin täällä.