Fallout 3 DLC: mitä kannattaa ladata?

Kirjoittanut: Livegamers

04.08.2009

Bethesda Game Studiosin palkittu ja kiitelty Fallout 3 on saanut vuoden 2009 kuluessa peräti viisi ladattavaa lisäosaa Xbox Liven kauppapaikalle. Jokainen DLC maksaa 800 Microsoft-pistettä, mutta kaikki eivät ole yhtä laadukkaita kuin toiset. Mitkä sitten ovat hintansa arvoisia?
Broken Steel

Broken Steel ei ole suosituslistan kärjessä siksi, että se tarjoaisi sitä kaikkein parasta roolipelaamista kokonaisuuteen. Kronologisesti kolmas lisäri kannattaa ladata ensimmäisenä siksi, että se nostaa tasokaton lukemaan 30 ja jatkaa tarinaa suoraan siitä, mihin pääpeli päättyi.

The Pitt

The Pitt on kokemisen arvoinen kaikille Fallout 3:n maailmaan tykästyneille. Likainen ja ahdistava orjakaupunki on täynnä hienoja maisemia ja ennen kaikkea haastavia tehtäviä, joiden aikana eteen tulevat ongelmat eivät olekaan suoraviivaisen mustavalkoisia. Aikajärjestyksessä toinen lisäri tarjoaa parasta roolipeliä yhdessä Point Lookoutin kanssa.

Point Lookout

Point Lookout on laajin kaikista lisäosista, mutta samalla myös kaikkein haastavin voimakkaiden vihollisten ansiosta. Tunnelma muistuttaa vanhoja lännenelokuvia niin aseiden kuin äänimaailmankin puolesta. Roolipelaaminen ja siihen liittyvät vaikeat ratkaisut ovat jälleen läsnä, mutta harmillisesti tekojensa seurauksia ei voi etukäteen ennakoida. Tutkittavat suomaisemat yhdessä ”old west” –fiiliksen kanssa tekevät Point Lookoutista kokemisen arvoisen.

Mothership ZetaMothership Zetaan täytyy suhtautua oikein, sillä se ei noudata lainkaan totuttua Fallout-kaavaa. Avoimien maastojen tutkimisen ja haastavien ratkaisujen sijaan Zeta keskittyy toimintaan avaruusaluksen käytävillä. Vaikutteita on haettu onnistuneesti niin Star Trekistä kuin Star Warsistakin ja lopputulos on tunnelman kannalta onnistunut. Lisäosa on kuitenkin hyvin lineaarinen ja räiskintään painottunut eikä kokonaisuus yllä The Pittin tai Point Lookoutin tasolle.

Operation Anchorage

Operation: Anchorage on kronologisesti ensimmäinen ja samalla kaikkein heikoin Fallout 3:n ladattava lisäosa. Kokonaan simulaattorissa tapahtuva toiminta kestää vain parisen tuntia sisältäen lähes yksinomaan puuduttavaa räiskintää. Onneksi edes maisemat ovat komeita. Pelaaminen ei myöskään kuluta omia kallisarvoisia aseita ja ammuksia, koska kaikki tapahtuu simulaattorin uumenissa. Parasta Operation: Anchoragessa ovatkin vauhdilla kertyvät kokemuspisteet ja tehtävien suorittamisesta avautuvat saavutuspisteet.