Fallout 4 Wasteland Workshop DLC

Kirjoittanut: Livegamers

16.05.2016

Wasteland Workshop toimii toisena lämmittelyosana Fallout 4:n isoimpiin laajennuksiin, kuten Far Harboriin, jonka julkaisua on huhuiltu toukokuulle. Wasteland Workshop -lisäosa onkin suunnattu rakenteluista innostuneille vault dwellereille, jotka ovat himoinneet lisää osia siirtokunnan arsenaaliin. Onko DLC hintalappunsa arvoinen?
Bob the Builder

Wasteland Workshop toimii niin sanotusti työkalupakkina siirtokunnista innostuneille. Lisäosa tarjoaa hyvin paljon erilaisia osia monesta eri kategoriasta ja lisää myös kokonaan uusia asioita, kuten ansat, häkit ja areenan. Häkeillä voi houkutella vihollisia loukkuun, josta heidät voi laittaa taistelemaan areenalla toisiaan vastaan, tai tehdä omia otteluitaan. Tämän lisäksi häkkejä voi käyttää hieman rauhallisempienkin eläinten saamiseen – kuten vaikkapa kissojen. Täten voi rakentaa vaikka rakkaasta Sanctuarysta kissahotellin. Vaihtoehtoisesti voi myös kesyttää deathclawin siirtokuntansa puolustajaksi.

Ansojen avulla voi myös tehdä kaiken näköisiä esteratoja vihollisille; vain oma mielikuvitus on tämän kanssa rajana. Tiettyjen asioiden rakentamiseen tarvitaankin tarvikkeita, joita kaikilla ei välttämättä ole, ellei ole kovemman luokan hordaaja. Tämä voikin syödä motivaatiota pelaajalta, jolla ei ole intoa lähteä Wastelandiin keräämään palikoita rakenteluun.

Parhaimpia lisäyksiä rakenteluun ovat muun muassa neon-kirjaimet, joilla voi kirjoittaa näkyvästi haluamiaan tekstejä esimerkiksi rakennuksien kylkiin. Harmittavasti kirjaimissa on vain yksi koko, ja täten suuren kyltin rakentaminen onkin mahdotonta. Suurin osa lisätyistä esineistä onkin koristeita, joihin kuuluu niin liikennevaloja kun karhunpää koristamaan seinää.

If you build it, they will come

Wasteland Workshopin mukana olisivat erityisen hyvin voineet toimia sivutehtävät, jotka olisivat keskittyneet vihollisten nappaamiseen häkeillä tai areena-taisteluiden järjestämiseen. Valitettavasti sivutehtävät kuitenkin loistavat poissaolollaan, ja kyseessä on vain pelkkä rakenteluun keskittyvä lisäosa. Vaihtoehtoja olisi varmasti ollut monia, jotka olisivat tuoneet lisäsisältöä DLC:lle.

Wasteland Workshop on oiva kokonaisuus rakentelusta innostuneelle vault dwellerille, joka on odottanut lisämahdollisuuksia siirtokuntien rakenteluun, ja juuri heille tämä lisäosa onkin suunnattu. Murheellisesti tämä lisäosa ei tuo mitään tärkeää muille pelaajille. Potentiaalia olisi ollut suuremmilla vaihtoehdoilla – tai tehtäville, jotka olisivat keskittyneet siirtokuntiin.

Fallout 4:n fanienkin kannattaa suosiolla odottaa tulevaa Far Harbor -lisäosaa, ellei satu omistamaan Season Passia tai ole erityisen innostunut siirtokuntien rakentelusta.