FIFA 12 – UEFA Euro 2012

Kirjoittanut: Livegamers

20.05.2012

Kohta on taas aika taistella jalkapallon herruudesta Euroopassa. Electronic Arts toi kauppapaikalle huhtikuun loppupuolella FIFA 12 -peliin ladattavan UEFA Euro 2012 -lisäosan. Kun lisäri on ladattu, se ilmestyy FIFA 12:n alkuvalikkoon omaksi palkikseen. Parempi näin kuin kokonaan uusi peli, niin kuin aikaisempina vuosina on ollut tapana – lisäri kun ei kuitenkaan tarjoa niin paljon kuin kokonaisen pelin kuuluisi.

Euro 2012 sisältää oikeastaan kaikki samat Euroopan maajoukkueet kuin aikaisemmatkin FIFA-pelit, eli ei pelkästään niitä joukkueita, jotka taistelevat mestaruudesta tulevana kesänä. Joidenkin maiden kokoonpanoja on muokattu nykyiseen muotoon ja pelipaitoihin on tehty myös pieniä päivityksiä sekä muokattu realistisempaan suuntaan. Ottelut pelataan samoilla stadioneilla kuin oikeastikin tänä kesänä. Euroopan-mestaruuskisat käydään Puolassa ja Ukrainassa.

Lisärissä on yksi uusi pelimuoto, jota ei aikaisemmin FIFA 12:sta löytynyt. Challenges arpoo pelaajalle jonkinlaisen tilanteen, josta on noustava nopeasti viimeisillä minuuteilla voittoon. Tämä tarjoaa mukavaa ajanvietettä tylsinä aikoina, mutta ei jaksa kuitenkaan vihdyttää kovinkaan kauan. Muut pelimuodot ovatkin jo tuttuja, mutta keskittyvät tietenkin turnausmuotoiseen pelaamiseen maajoukkueilla. Livessä valitaan joukkue, jolla koitetaan selvitä euroopanmestariksi. Turnausta voi pelata tietenkin myös yksinään offline-tilassa, jos internetiä ei löydy.

Lisäosan saa ladattua itselleen Xbox Live Kauppapaikalta 1800 Microsoft-pisteellä, mikä on todella kallis hinta, sillä kyseessä on kuitenkin vain teeman, stadioneiden ja kokoonpanojen päivittämistä. Pelillisestikään UEFA Euro 2012 ei eroa yhtään FIFA 12:sta, mutta sitä tuskin kukaan odottikaan. Jos kuitenkin haluaa kokea jo nyt pientä kisojen huumaa, voi tämä lataus olla jokseenkin järkevä sijoitus.