Fiiliksiä NHL 17 -lehdistötilaisuudesta

Kirjoittanut: Livegamers

02.09.2016

EA Sports kutsui lehdistön testaamaan 24. päivä elokuutta uutta NHL-peliä Suomen toimipisteelleen. Paikalle oli saapunut kertomaan NHL 17:sta tuottajat Sean ”Rammer” Ramjagsingh sekä Clement Kwong. Kaveruksia pääsi jututtamaan tilaisuuden luento-osuuden jälkeen ja miehet vaikuttivat olevan varsin innoissaan uudesta pelistä ja kiinnostuneita myös siitä, mitä asioita suomalaiset arvostavat NHL-pelisarjassa.
Alkuesittelystä jäi käteen oikein hyvä fiilis. Tuntuu, että kehittäjät ovat tuomassa pelisarjaan juuri sellaisia uudistuksia, mistä pelaajat ovat narisseet jo vuosia. Alkuluennon jälkeen nappasin oitis ohjaimen käteen ja haastoin samaten tuottaja Kwongin juttutuokioon ja yhteen hassuun testimatsiin.

Homma lähtee käyntiin joukkueiden valiinnasta. Kwong näyttää nappaavan suosikkijoukkueensa, Los Angeles Kingsin sekunnin murto-osasssa, kun minä arvon eri joukkueiden välillä pitkän tovin. Päädyn kuitenkin valitsemaan Florida Panthersin.

Florida Panthersin uusi logo on yllättävän hienon näköinen. Elegantti.

Pelin latautuessa keskustelemme miehen kanssa siitä, kuinka ruotsalaiset ja suomalaiset tykkäävät aina kisailla keskenään kaikessa mahdollisessa. Hän kertoo vastakkainasettelun kiehtovan häntä kovasti ja samalla kertoo NHL 17:n pelimuodoistakin löytyvän syksyn World Cupin luovan jännitteitä entisestään.

Kyllä, luitte aivan oikein: NHL 17 sisältää tänä vuonna myös World Cup -pelitilan. Kaikki kokoonpanoista peliasuihin ja turnauspuuhun ovat täysin oikeita. Paidat näyttävät hyviltä, niissä on fiilistä. Saamme viimein sanoa hei hei niille lisenssivapaille maajoukkuepaidoille.

Kappas vaan, Aleksander Barkov tekee maalin ja meikäläinen siirtyy johtoon. Refleksistä nostan nyrkin ilmaan ja huudahdan. Vähän nolotti. Kwong naurahtaa tuuletukselleni ja puheemme siirtyy vaivihkaa EA Sportsin NHL-pelisarjasta NHL 2K -pelisarjaan.

Päätin nimittäin kysyä Kwongilta, mitä mieltä hän on siitä asiasta, ettei NHL:llä ole markkinoilla käytännössä yhtään kilpailijaa.

Mies myöntää pelanneensa aikoinaan hyvin paljon NHL 2K -pelisarjaa ja tykänneensä siitä paljonkin. Kwong toteaa NHL 2K -sarjan tuntuman olleen hyvin erilainen ja hauska. Hän kuitenkin kertoo olevan hyvin epätodennäköistä, että maailmaan mahtuisi kaksi suurta NHL-pelisarjaa. Hän ei myöskään koe, että EA Sportsin NHL-pelisarja olisi kykenemätön kehittymään, vaikka NHL 2K -pelisarja ei olekaan rinnalla enää kirittämässä.

2K-jutustelun jälkeen seuraa minuuttien hiljaisuus. Kwong keskittyy. Minä keskityn.

Kwong tekee maalin. Ja toisenkin. Toisen erän jälkeen mies johtaa lukemin 2-1. Mies kertoi kysymyksieni sekoittaneen hänen pelitaktiikkansa ensimmäisessä erässä ja nyt kun keskitymme olennaiseen, hän onnistuu maalien teossa.

Nauramme ja jatkamme kohti kolmatta erää.

Kehaisen kolmannen erän alkaessa, että maalivahdit näyttävät todella realistisilta kentällä. Kwong myötäilee fiiliksiäni ja kertoo, että EA on halunnut uudistaa maalivahtityöskentelyä reilulla kädellä ja tehdä siitä vielä piirun verran todentuntuisempaa. Siltä todellakin näyttää: maalivahtityöskentely näyttää pelissä todella lupaavalta.

Kwong jatkaa myös, että hän on erittäin innoissaan joukkueiden ja areenoiden kustomointimahdollisuuksista. Tuottaja ”Rammer” sai uppoamaan tilaisuuden alkuesittelyssä reilusti aikaa pelin areenakustomointimahdollisuuksien pläräilyyn. Kustomoitavaa on loputtomasti. Kwong kertoo myös Be A Pron ja Be A GM:n muotojen kokevan vihdoin isoja uudistuksia.

Kannatti laittaa Kwong jälleen kerran kysymyssyyniin. Onnistun tasoittamaan pelin tilanteeseen 2-2. Vieläköhän tästä noustaan voittoon?

Kwong kuitenkin tekee ottelun viimeisillä minuuteilla vielä voittomaalin. Hän voittaa pelin 3-2. Onnittelen miestä voitosta ja hän kysyy minulta mitä oikein pidin pelistä.

Vastasin rehellisesti, että hyvältähän se tuntui. Uudistukset toimivat ja miehen puheet vielä kokonaisvaltaisemmasta pelikokemuksesta pitivät paikkansa. Peli tuntuu järkevältä, aidolta ja hauskalta. Maalivahdit, taklaukset ja yleinen fysiikka tekivät vaikutuksen.

Kwong lähtee jatkamaan matkaansa ja haastaa uuden pelaajan matsiin. Viivyn tilaisuudessa vielä hetken ja tutkiskelen pelin kokoonpanoja.

Teen jännän noteerauksen: Olli Jokinen on merkattu Suomen maajoukkueen avauskokoonpanoon. MITÄ IHMETTÄ?

Olisin ottanut mieluusti todisteeksi kuvan tästä erehdyksestä ja näyttänyt sen Kwongille. Eihän päälliköllä pitäisi olla mitään asiaa maajoukkuekokoonpanoon. Kwong näyttää kuitenkin kiireelliseltä, joten jätän väliin.

Hymähdän, puen takin päälle ja lyön repun selkään. Nappaan lähtiessäni pöydältä mukaan EA Sports -pipon ja kiekon.

Uutta NHL:ää kannattaa odottaa.