Finnish Game Awards 2011

Kirjoittanut: Livegamers

11.02.2011

Finnish Game Awardsissa jaetaan vuotuiset pelipalkinnot, valitaan vuoden pelimies sekä palkitaan vuoden pelikauppa ja vuoden pelimyymälä. Pelialan kattojärjestö FIGMA on järjestänyt gaalan vuodesta 2008 lähtien. Finnish Game Awards 2011 järjestettiin Helsingissä 10.2.2011. Illan isäntänä toimi FIGMAn toiminnanjohtaja Riku Olkkonen ja juontajina jekkuilusta tuttujen Duudsonien Jarno ”Jarppi” Leppälä sekä Jarno Laasala. Palkintojenjako aloitettiin valitsemalla vuoden innovaatio, josta Jarpilla oli aivan oma ideansa.

Aapelit jaettiin seuraavasti:

Vuoden innovaatio
Kinect (Microsoft, Xbox 360)

Vuoden seikkailu-/tasoloikkapeli
Super Mario Galaxy 2 (Nintendo, Wii)

Vuoden roolipeli
Mass Effect 2 (Electronic Arts, PC ja Xbox 360)

Vuoden liikuntapeli
Dance Central (Microsoft, Xbox 360)

Vuoden urheilupeli
FIFA 11 (Electronic Arts; DS, PC, PS2, PS3, PSP, Wii ja Xbox 360)

Vuoden perhepeli (PEGI 3 / 7)
Wii Party (Nintendo, Wii)

Vuoden musiikkipeli
Dance Central (Microsoft, Xbox 360)

Vuoden ajopeli
Gran Turismo 5 (Sony, PS3)

Vuoden yhteisöllinen peli
World of Warcraft: Cataclysm (Activision-Blizzard, PC)

Vuoden toimintapeli
Red Dead Redemption (Take 2, PS3 ja Xbox 360)

Vuoden kotimainen peli
Angry Birds (Rovio Mobile, Mobile)

Vuoden peli
Mass Effect 2 (Electronic Arts, PC ja Xbox 360)

Paikalle oli saapunut myös ministeri Suvi Lindén, jota Duudsonit kiittivät lavashowssaan.

Vuoden pelimieheksi valittiin Jussi Heikelä. Palkintopuhe sai kuitenkin yllättävän käänteen, kun mies ilmoitti luovuttavansa pystin nuoruudenidolilleen Niko Nirvelle. Suomalaisen pelialan kunniamaininnan, Peliluolan, pokkasi Suomen Pelinkehittäjät Ry:n hallituksen puheenjohtaja Ilari Kuittinen erityisistä ansioista pelialan kehittämisestä. Hän ei itse päässyt paikalle, mutta välitti kiitoksensa yleisölle videon kautta. Vuoden pelikauppa -palkinnon vastaanottivat Mikko Nevalainen ja Jani Vepsäläinen VPD:stä. Vuoden 2010 pelimyymälänä palkittiin Prisma-ketjun Porin, Mikkolan myymälä. Palkinnon vastaanottivat Sami Koivisto ja Antti Laitinen.

Duudsonit

Huumoria ja yllättäviä käänteitä siis riitti tänä vuonna, mutta valinnat eivät yllättäneet yleisöä. Microsoftin Jari Keskitalo oli kuitenkin erityisen otettu Kinectin voitettua Vuoden innovaatio -palkinnon ja Electronic Artsin Niklas Wikblad taas puolestaan Vuoden urheilupeli -pystistä. Paikalle oli myös saapunut ainakin Activisionin edustajia Ruotsista. Pidot jatkuivat läheisessä ravintolassa, ja täytyy todeta, että kyllä Suomen pelialan miehet ovat herrasmiehiä. Drinkkejä tarjottiin sitä tahtia, ettei niitä meinannut ehtiä juoda loppuun. Noh, ovathan he myös pelimiehiä. Suurkiitos FIGMAlle onnistuneesta tapahtumasta. Toivotaan, että ensi vuonna gaala saa taas arvoisensa esityspaikan televisiossa.