Gamescom 2014: Messupäivä 1

Kirjoittanut: Livegamers

13.08.2014

Ensimmäinen messupäivä starttasi aika hiljaisesti, kun allekirjoittanut ei malttanut nousta mukavasta parisängystä heti kellon herättyä. Matka Suomesta Kölniin maanantaina sujui oikein jouhevasti. Päätoimittajamme JJR nakkasi meikäläisen Helsinki-Vantaalle, josta sitten turvatarkastusten sun muiden jälkeen siirryin odottamaan lähtöaulaan. Microsoftin Killin ja Jussin saavuttua lähdin samaa matkaa koneeseen ja liittyipä seuraan myös ex-malli Kim Heroldikin. On muuten aivan luokattoman loistavaa seuraa ─ jokainen edellä mainittu.

Tukka hyvin ja paita silitetty. Vielä pitäisi päästä turvatarkastuksesta läpi.

Pieni lentokone, mutta iso jalkatila varauloskäynnin kohdalla petasi hienot lähtökohdat reissulle ja Düsseldorfiin saavuttiinkin pienen ukkosilman vuoksi joku 15 minuuttia myöhässä. Kentällä sitten etsittiin jo ennalta määritelty kyyti ja mikäs siinä Mersun kyydissä porhaltaa Kölniin. Olen ainoa tässä hotellissa suomalaisista Gamescom-ihmisistä (en ainakaan muihin ole törmännyt) ja on kyllä hyvällä paikalla. Xbox-tilaisuuteen pari kilometriä, messualueelle joku viisi kilsaa.


It’s… …SHOWTIME!

Ensimmäinen varsinainen messupäivä oli kyllä mahtava kokemus. Päivä oli pyhitetty Xbox-tilaisuuteen, ja voi pojat ─ olipa se hieno setti varsinkin paikan päällä nähtynä. Oli Phil Spenceriä, oli Chris Charlaa ja oli lavalla myös jalkapalloilun elävä legenda Peter Schmeichelikin.
Pressitilaisuuteen oli selkeästi panostettu pelien ehdoilla. Spencerin alkuspiikin jälkeen ei tykitetty oikeastaan mistään muusta kuin Xbox-peleistä ─ ja voi pojat, niitä riitti. Esittelyn saivat mm. FIFA 15, indiepeleistä muun muassa The Escapists (meni ostoslistalle välittömästi), Plague Inc. ja Goat Simulator. Myös uutta Call of Dutya päästiin maistelemaan, mutta omasta mielestäni pelisarja on jo mitä on, ei mielenkiintoa herännyt vieläkään. Myös parin vierustoverin suusta kuului aika selkeästi ”Titanfall”, mikä jo omalta osaltaan kertoo jotain ensifiiliksistä. Tilaisuuteen kuului yhtenä kohokohtana myös Quantum Break, mikä innosti yleisön täysin. Mikäli ei striimin kautta fiilis välittynyt, oli se aivan uskomaton. Aplodit tulivat aivan sydämestä ja innostunut ilmapiiri säilyi vielä Sam Laken lavalta poistumisen jälkeen hyvin innostuneena. Koko briefing-tilaisuus oli oikein onnistunut setti.Saanko esitellä, my precious, valkoinen Xbox One. Shut up and take my money.

Yllämainitun jälkeen vuoroon tulikin sitten peleihin tutustumista vapaasti, eli pelipisteeltä toiselle. Itse en tiennyt mitä tehdä ja mihin mennä, joten keskityin jutusteluun ja kuvaamiseen. Ensimmäisenä pelivuoroon valikoitui Evolve. Voi pojat, siinä vasta meininkiä. Jos ei vielä ollut, niin nyt se on ja pysyy omalla ostoslistalla. Pelisessio oli suhteellisen pikainen ja sekava, mutta tuntuma oli heti kotoinen ja fiilis oli täydellisesti ”WAU!” koko session ajan. Aivan mahtava.
Tämän jälkeen sitten muun porukan perässä kohti Call of Dutyä, siitä nyt ei sen enempää. Pari rundia sitä pelattiin. Myös The Division nähtiin, mutta NDA toistaiseksi kieltää kertomasta pelistä mitään.


Ennen illan paineja otetaan kaverikuva. On hymy herkässä.

Myöhemmin illalla oli vielä vapaamuotoisempaa pelailua ja oleilua, yhtenä mieleenpainuvimmista hetkistä oli Phil Spencerin tapaaminen ja yhteiskuva.

Loppukaneettina näin kello 02 paikallista aikaa voisin todeta, että Xbox tarjoaa monenlaista hienoa pelattavaa lähitulevaisuudessa. Hienosti hoidettu tilaisuus ja pelien demoaminen, täydet kymmenen pistettä Microsoftin suuntaan. Tästä on hyvä lähteä keskiviikon setteihin itse Gamescom-alueelle. MS:n tilaisuus tosiaan hoidettiin toisaalla.

Iletzu jatkaa raportointia mahdollisesti heti keskiviikkoiltana. Pelailemisiin!