Gamescom 2014: Messupäivä 2

Kirjoittanut: Livegamers

14.08.2014

Niin se vain pyörähti messut kunnolla käyntiin, kun vuoroon tuli itse messualueelle astuminen. Messujen kokoluokasta voinen sanoa sen verran, että mikäli jossain Suomessa olet messuilla käynyt, niin kerro se kymmenellä ja voidaan päästä samaan kokoluokkaan. Messujen järjestelyt taas vaikuttavat olevan puhtainta A-luokkaa, mitä myös Microsoftin Jussi Luoto jutteli minulle illalla. Pientä haastattelua Jussilta saatiin revittyä ja se laitetaan eetteriin jossain välissä.

Maajussille morsian, anyone?

Messuilla lienee kaikki mahdolliset pelit, joista on infoa saatu jo aiemmin tai ovat muuten vaan päässeet julki. Pelkästään yhdessä hallissa oli tarjolla FIFA 15, NHL 15, The Crew, Assassin’s Creedin molemmat versiot, Just Dance, Evolve, NBA 2K15 ja Call of Duty: Advanced Warfare. Samaisessa hallissa oli kyllä paljon muutakin kuin AAA-pelejä, kuten liuta ID@Xbox-nimikkeitä. Paljon tuli nähtyä ja paljon tuli koettua – tai oikeastaan voisi todeta, että koettua tuli aika vähän, sillä aika menee kuin siivillä pelkästään ihmisten pelailua ja innostusta ihastellessa.

Omalla kohdalla Evolve on ollut selkeästi yksi mieleenpainuvimmista peleistä messujen aikana ja nousi välittömästi hankittavien pelien Top-listalle. Toisen pelisession jälkeen fiilikset ovat vieläkin aivan uskomattoman tapissa. Peli on hankala ja matsit voivat kääntyä aivan miten päin tahansa – kaikki riippuu täysin siitä, miten metsästäjäporukan tiimi toimii ja miten ovela hirviö osaa olla. Aivan selkeästi messujen parhaimmistoa!


OMG! Et muuten ikinä arvaa, mikä peli tässä on!

Myös NHL 15 osui kuin osuikin vastaan ja voi pojat, taas pieni pikkupoikamainen innostus hiipi otsalohkoon – lätkä maistuu taas, ah niin tuoreelta. Toivottavasti lopullinenkin versio onnistuu tavoitteessaan. Ja toivotaan, että netissä liikkuvat huhut muun muassa EASHL-pelimuodon puuttumisesta ovat vääriä. Näihin huhuihin toivon saavani messuilla virallista tietoa.Minecraft Xbox One Edition – 1080p natiivina, ja kaiken lisäksi 60 fps. Nuff said!

Lähes kaikki oletettavat pelit olivat siis pelattavassa muodossa – tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta. Itse keskityin ehkä liikaakin sivusta seuraavan toimittajan rooliin ja päädyin lähinnä tarkastelemaan miten pelit upposivat muihin pelaajiin ja mitä mieltä he olivat pelihetkistään. Esimerkkinä voisin mainita, että Call of Duty: Advanced Warfare jakaa mielipiteitä hyvin jyrkästi puoleen ja toiseen – testisessioiden jälkeen kuuli edelleen hyvin useasti sanan ”Titanfall”.

Henkilökohtaisesti yksi mieleenpainuvimmista tilanteista oli, kun sain paikan Microsoftin tilaisuuteen, jossa Albert Penello oli juttelemassa muun muassa tämän vuoden puolella tulevista Xbox One Dashboard -päivityksistä – tästä tulee erillinen artikkeli myöhemmin. Panello muuten heitti kanssani yläfemman sen jälkeen, kun kysyin onko soveliasta, jos otan tablettini tilaisuuteen mukaan. ”Ei haittaa, mikäli se on Surface” -toteamuksen jälkeen Panellon ilme oli näkemisen arvoinen, kun kaivoin oman Surfaceni laukustani.


Join me and together we shall rule the galaxy!

Illalla sitten pidettiin Suomi-porukan kanssa hauskaa, juteltiin niitä näitä ja tavattiin illan vieton yhteydessä myös Housemarquen Mikael Haveri. Haverin kanssa päästään toivottavasti vielä myöhemmin juttusille.

Paljon on nähtävää, paljon on koettavaa ja paljon on pelattavaa. Vielä yksi kokonainen messupäivä edessä, josta otettava kaikki ilo irti – mikäli mahdollista. Tänään aukeaa messut koko kansalle, mikä tietysti tarkoittaa mielettömästi enemmän ihmisiä – aivan kuin nyt ei olisi ollut jo tungosta.

Iletzu jatkaa messureissua vielä hetken ja raportoi päivän tunnelmista taas huomisaamuna!