Gears of War 2: All Fronts Collection

Kirjoittanut: Livegamers

29.07.2009

All Fronts artikkelikuva
EPIC Games on viimeisen yhdeksän kuukauden aikana julkaissut runsaasti päivityksiä Gears of War 2:een. Osa materiaalista on ollut erilaisten bugien ja glitchien korjauksia, mutta joukkoon mahtuu runsaasti myös uusia moninpelikarttoja. Xbox Liven kauppapaikalle julkaistu All Fronts Collection kokoaa yhteen kaikki jo julkaistut mappipaketit, tarjoilee uuden Dark Corners –kokoelman ja tuo poistetun Road To Ruin –kappaleen kampanjaan. Vajaan 800 megabitin latauksen saa lunastaa itselleen 1600 MS-pisteellä ja pelkkä Dark Corners ja Road To Ruin irtoavat yhteensä 1200 pisteellä.

Kiitokset mainittakoon Microsoftille latauskoodin toimittamisesta.

Hiipien tai pyssyt paukkuen

Road To Ruin on kampanjasta poistettu kappale tilanteesta, jossa Marcus ja Dom Marian löytymisen jälkeen etsivät tiensä Locust Hollow –tukikohtaan. Pelaajalle annetaan mahdollisuus valita suoritustapa: pyssyt paukkuen tai Theronin haarniskassa hiiviskellen. Valitettavasti (tai onneksi) perinteinen suojasta suojaan –taistelu on selkeästi viihdyttävämpi vaihtoehto verrattuna melkoisen alkeelliseen hiippailuun. Mitään Splinter Cellin tyylistä valojen ja varjojen kikkailua, vihollisten kolkkaamista ja ruumiiden piilottamista on turha odottaa. Matka on myös ohi erittäin nopeasti ja kaiken kaikkiaan ylimääräinen kappale tuntuu juuri siltä, mitä se sanookin olevansa: Deleted Scene.

Graafisesti maisemat ovat laajoja, näyttäviä ja yksityiskohtaisia, mitä nyt alkupuolella arkkitehtuurin kierrätyksen huomaa turhankin helposti. Äänimaailma on niin ikään entisellään, mutta mukavana yksityiskohtana on locustien huvittava tapa haistella ympäristöään. Tekoäly on hiiviskelypelien peruskauraa, jossa viholliset kulkevat ennalta määrättyä reittiä ja pelaajan tehtäväksi jää hiipiä ohi oikealla hetkellä.

Road To Ruin on kiva lisä kokonaisuuteen, mutta ei missään nimessä yksin ole riittävä syy käyttää kalliit MS-pisteet All Fronts Collectioniin. Kokoelma onkin suunnattu enemmän moninpelin ystäville ja pelattavia karttoja tarjoillaan peräti 19 kappaletta.

Wanhakin vielä jaksaa

Viimeisen yhdeksän kuukauden kuluessa Gears of War 2 sai peräti kolme erillistä karttapakettia. Tavallisesti tämä tarkoitti sitä, että uusien kenttien lisäksi vanhat klassikot saivat uuden maalin pintaansa ja ne ripoteltiin osaksi kokonaisuutta. Lopputulos on ollut laadultaan vaihtelevaa.

Flashback Map Pack kattaa viisi klassista karttaa alkuperäisestä pelistä. Mukana ovat sellaiset klassikot kuin Canals ja Gridlock, mutta osansa on saanut myös vahvasti mielipiteitä jakava Tyro Station tappavalla pikajunallaan. Uusi graafinen ilme tuo tuoreuden tunnetta kenttiin, mutta valitettavasti ykkös-Gearsista tutut bugit toimivat myös uusintapainoksessa: Subwayssa pääsee edelleenkin pelialueen ulkopuolelle niin halutessaan.

Combustible Map Packissa on kolme imulsion-polttoaineen inspiroimaa kenttää, joista Gold Rush on tuttu alkuperäisen Gearsin PC-versiota pelanneille. Kokonaisuutena Combustible on selkeästi kehnoin kaikista mappipaketeista, koska Flood– ja Fuel Station –kentissä aloituspaikka määrittää usein menestymismahdollisuutesi ottelussa. Asiaa ei yhtään helpota sekään, että Fuel Stationissa mortar-heittimen hallinta dominoi koko mappia suvereenisti.

Snowblind Map Packissa on neljä lumen ja jään koristamaa tuhon tannerta. Grind Yardissa ratkaiseva pullonkaula on keskelle kenttää sijoitettu torni ja Under Hillin ominaispiirre on entisen moottoritien päässä oleva mortar. Avoin ja monien suojien kansoittama Courtyard on tuttu ykkös-Gearsin PC-versiota pelanneille samoin kuin Fuel Depotkin.

Voimalla seitsemän uuden

Dark Corners Map Pack laittaa pelaajat sotimaan peräti seitsemään uuteen ympäristöön. Kaikki kentät ovat symmetrisiä ja graafisesti erittäin näyttäviä, mutta jostain syystä peräti kaksi mappia muistuttaa Ruinsia: Highway ja Waystation. Vanhemman Gearsin ystäville mukana on entistä ehompi War Machine, joka kuitenkin sisältää myös bugin: halutessaan pelaaja pääsee lattian alle suojaan.

Aavikkoteemaista Nowherea ja Securitya muistuttavaa Memorialia lukuun ottamatta kaikki uudet kentät ovat kookkaita ja monitasoisia. Valitettavasti suuri koko tarkoittaa myös suurta erikoisaseiden määrää, jolloin lopputuloksen määrittää usein joukkueen kyky käyttää niitä erikoisaseita. Aivan liian usein pelit keskittyvät boomshotin hallintaan, jonka saaminen omalle joukkueelle on elintärkeää varsinkin Executionissa ja Warzonessa.

Kokonaisuutena Dark Corners Map Pack on vaihteleva niin laadultaan kuin teemoiltaankin. Jokaisessa kentässä on selkeästi oma tunnelmansa ja lukuisat suojaisat käytävät vaihtelevat avointen ja monikerroksisten tasojen välillä. Kokoelma tarjoaa varmasti jokaiselle jotain ja omiksi suosikeikseni ovat jo nyt muodostuneet Allfathers Garden ja Nowhere: ne muistuttavat vahvasti Canalsia ja Gridlockia.

Lataa vain moninpelikarttojen vuoksi

All Fronts Collection on tehty moninpelaajia ajatellen ja uusi Road to Ruin –kampanja on vain mukava kuorrutus kakun päällä. Latausta voi suositella niille, jotka vielä yhdeksän kuukauden jälkeenkin jaksavat innostua viiden hengen Horde-muodosta tai normaalista kilpailullisesta moninpelistä.