GoW 3 DLC: Forces of Nature

Kirjoittanut: Livegamers

07.05.2012

Viime syyskuussa saapuneelle haulikkohippailu Gears of War 3:lle julkaistiin vajaa kuukausi sitten toistaiseksi viimeinen laajennus. Trilogian päättänyt osa lanseerasi pelisarjassa ensi kertaa Season Pass -systeemin, jolla pelaaja voi ostaa kaikki pelin tulevat lisäsisällöt kertahintaan. Pelin neljäs laajennus, Forces of Nature, on viimeinen passiin sisältyvä lisäosa.
Forces of Nature sekoittelee tasaisesti uutta ja vanhaa: paketti sisältää kolme täysin uutta kenttää (Aftermath, Artillery ja Cove) sekä kaksi uusintaversiota (Jacinto ja Raven Down). Kuten pelin nimi vihjaa, on jokaisessa kentässä omat sääerikoisuutensa. Aftermath-kentässä tulvan vallassa oleva kaupunki kastelee pelaajan saappaat, Artilleryn alueella liikkuu valtava tornado, Coven pimeää maisemaa hallitsee sumuverho, Raven Downissa riehuu lumimyrsky ja Jacintossa on meneillään valtava ukkosmyrsky.

Paketin kolme uutta kenttää ovat Aftermathia lukuun ottamatta suhteellisen sokkeloisia ja ahtaita. Varsinkin Artilleryssä saa olla jatkuvasti silmät selässä selkään kiertävien vihollisten varalta. Toisaalta kenttien ahtaus ajaa pelin välillä mottipottiin, jossa peli seisahtaa paikalleen ja molemmat joukkueet vain odottavat. Aftermath on puolestaan tarkka-ampujan unelmakenttä suurine korkeuseroineen ja pitkine välimatkoineen.

Kenttänipun yleinen teema on hiukan hämärä. Aftermathia lukuun ottamatta kaikissa kentissä on enemmän tai vähemmän utuiset meiningit. Sumuefekti sinänsä on hieno – sitä ei kannata lähteä kiistämään. Niin sanotun kilpailullisemman tai nopeamman pelaamisen kannalta on kuitenkin hiukan häiritsevää, kun kenttä muuttuu hetkessä kokeneemmankin merikarhun painajaiseksi. Onkin hämmentävä kokemus nähdä jotain niin hienoa ja samalla niin ärsyttävää.

Luonnonvoimakenttien lisäksi pelaaja saa itselleen neljä hahmoskiniä, aiemmista osista tutun Guardian-pelimuodon sekä seitsemän aseskiniä. Lisäksi mukana tulee 250 pisteen edestä achievementtejä. Paketti maksaa erikseen ostettuna 800 Microsoft-pistettä.

Kovalle Gears-fanille pelin toistaiseksi viimeinen karttapaketti on varsin pätevä ostos. Kenttätarjonta on laajennuksessa mukavan monipuolista, vaikkakin ajoittain käy mielessä, että sääolojen esittelyt olisi voinut jättää vaikka E3-messuille. Eihän sitä tiedä, vaikka alle kuukauden päästä nähtävillä E3-messuilla Epic Games yllättäisikin ja julkaisisi vielä yhden laajennuksen.