GoW 3: RAAM’s Shadow

Kirjoittanut: Livegamers

23.12.2011

Epic Games iski alkusyksystä viimeisetkin ässät hihastaan, kun Gears of War -pelisarjan kolmas ja toistaiseksi viimeinen osa julkaistiin Xbox 360:lle. Pelistudio kaivoikin tämän jälkeen jokerikortin esiin ja hyppäsi pelin aikajanassa aikaan ennen ensimmäistä Gears of Waria.
Tiivistä toimintaa

Ihmisten pääkaupungin, Ilima Cityn, asukkaita evakuoidaan kiireellä pysäyttämättömän Locust-armeijan vyöryttäessä hetki hetkeltä entistäkin kaameampia otuksia maan pinnalle. Tehtävänä onkin kiertää kaupunkia Zeta-tiimin kanssa siviilejä etsien ja toivottavasti myös pelastaen. Ryhmään kuuluu ensimmäisestä pelistä tuttu Minh Young Kim, toisessa osassa nähty Tai Kaliso sekä Alicia Valera. Pelaaja suolaa Locusteja Gears of War -sarjakuvista tutun Michael Barrickin roolissa. Mikä voisikaan olla hauskempaa kuin lähettää mörköjä takaisin maan alle pälvikaljuisen, sikaria polttavan miehen saappaissa?

RAAM1

Ensimmäisen Gears of Warin loppuvastuksella, General RAAMilla, pelaaminen vie voiton. Tämä kuoleman ja kauhun ruumiillistuma kylvää tuhoa ja kauhua missä ikinä liikkuukaan. RAAMilla pelattaessa toiminnot rajoittuvat lentävien piraijoiden, Kryllien, käskyttämiseen ja valtavalla miekalla huitomiseen. Tästä huolimatta tällä Michael Jordanin pituisella möröllä pelaaminen on viihdyttävää ja erilaista. Ajallisesti RAAM’s Shadow tarjoaa pelattavaa enemmän ihmisten kuin Locustien puolella.

RAAM2

Laajennus heittää pelaajan lähes suoraan toiminnan keskipisteeseen ja sarjalle uskollisen ”mättämisen” makuun pääseekin melko nopeasti. Vaikka kyseessä onkin tiivis toimintapaketti, on sitä silti saatu hieman jaksotettua hitailla osuuksilla. Näin pelaajaa ei ala turruttaa jatkuva räime ja pauke. RAAM’s Shadow’sta välittyykin hyvin tunnelma siitä, että ryhmän tehtävänä on etsiä eloonjääneitä, eikä vain juosta korttelilta toiselle liipaisimet pohjassa Leroy Jenkinsiä huutaen.

Lopputekstien rullatessa on aika kohdata ajatuksensa: tavallaan koko pelaamisen ajan sitä odotti jotain suurta ja yllättävää käännekohtaa, joka vastaisi moniin juonellisiin kysymyksiin tai edes yllättäisi jollakin tapaa. Toisaalta taas noin neljä tuntia kestävä tiivis paketti piti otteessaan alusta loppuun saakka eikä pelaaminen tuntunut kertaakaan pakkopullalta tai tylsältä.

Viiden ”kappaleen” pituisen yksinpelilaajennuksen lisäksi paketin mukana tulee 6 uutta moninpelihahmoa sekä kasa Achievementteja. Jos aiemmat Gears of War -yksinpelit ovat maistuneet ja kaipaisit vähän lisäpelattavaa mahdollisesti kolmen kaverin kanssa, niin RAAM’s Shadow’sta riittää lyhyeksi aikaa mukavaa toimintaa.

RAAM3

RAAM3