Haastattelussa Mie Kumagai / SEGA AM3

Kirjoittanut: Livegamers

18.04.2007

Kiitokset alkuperäisestä haastattelusta XCN:lle!
Jos grafiikkaa ei oteta huomioon, mitkä ovat suurimmat muutokset Virtua Tennis 2:n ja Virtua Tennis 3:n välillä?

Se lienee pelimuotojen moninaisuus. Uusien minimoninpelien lisäksi VT3:n yksinpelattavaan World Tour -pelimuotoon on lisätty syvyyttä ja tarinapohjaisuutta.

Dreamcast-versio Virtua Tenniksestä oli huikea! Mitä uutta olette oppineet sitten niiden aikojen?

Grafiikan suhteen olemme oppineet pixel shader -tekniikoita ja uusia animaatiotapoja. Lisäksi olemme analysoineet tenniksen lajina uudelleen. Teimme uusia tutkimuksia ja havaintoja siitä, mistä ”kiivaassa matsin kehittymisessä” ja ”henkeäsalpaavissa palloralleissa” on kyse.

Kuinka paljon Virtua Tennis erottuu suuresta kilpailijastaan TopSpin 2:sta?

Emme ole koskaan yrittäneet tietoisesti erottua VT3:lla muista tennispeleistä, vaan olemme miettineet, miten viedä omaa sarjaamme parhaiten eteenpäin.

Miksi 360-versio tukee verkkopeliä, mutta PS3-versio ei?

Päätavoite PlayStation 3:n Virtua Tennis 3 -kehitystiimille on ollut valjastaa käyttöön konsolin tunnetut voimavarat. Halusimme vakuuttaa, että pelaajat saavat kokea sellaista korkeaa laatua, jollaista Virtua Tennis -peleiltä on tapana odottaa.

Muutama sana minipeleistä. Mikä on henkilökohtainen suosikkisi Virtua Tennis 3:n minipeleistä ja miksi?

Olen ihastunut World Tour -moden harjoituspeliin Count Maniaan sekä moninpelin Court Gamesin Avalancheen.

Toisin kuin kovimmilla kilpailijoillaan kuten Top Spinillä, Virtua Tenniksellä tuntuu olevan enemmän kolikkopelimäinen kuin simulaatiomainen tyyli kuvata tennistä. Näkyykö tämä selkeästi myös Virtua Tennis 3:ssa?

Virtua Tennis -sarjan yksi keskeinen periaate ”superpeliä simppeleillä kontrolleilla” on läsnä myös VT3:ssa. Jotta pelistä saataisiin pelaajille miellyttävän syvällinen mutta kuitenkin yksinkertainen, on meidän täytynyt keksiä uusia ideoita ja lisätä kehittymisen mahdollisuutta. Näiden uudistusten avulla olemme pystyneet siirtämään aidon tenniksen parhaat puolet peliimme. Tämä pitää sisällään muun muassa toisen pelaajan kanssa kisailun siten, että koko tenniskenttää on käytettävä eduksi pärjätäkseen ja yrittäessä saada vastustaja pois tasapainosta. Eräs yhteistyötä kanssamme tehnyt ammattilaistennispelaaja totesi, että ”Virtua Tennis pystyy tarjoamaan visuaalista harjoitusta oikean elämän otteluita varten”, joten VT3:a voidaan sanoa tavallaan ammattilaisille suunnitelluksi.

Mitä sellaista tekijät ovat tässä pelissä tehneet, joka tekisi pelistä erilaisen kuin kaikki muut tennispelit? Top Spin 2 ja Table Tennis olivat molemmat nautinnollisia viiden minuutin ajan, jonka jälkeen pallon edestakaisin lyöminen muuttui pitkästyttäväksi. Tarjoaako tämä peli mitään sellaista noista kahdesta eroavaa, joka saisi jatkamaan pelaamista kauemminkin?

Uusien pelimuotojen ja sisällön rikkaus tarjoaa käyttäjille nautinnollisia hetkiä. Uudessa World Tour -modessa pelaaja pääsee luomaan oman hahmonsa, jolla hän sitten voi nousta listoilla. Voit kilpailla ystäviäsi ja perhettäsi vastaan monissa erilaisissa minipeleissä ja ystävystyä esimerkiksi Federerin tai Nadalin kanssa. Saat kannustusta ja lahjoja sekä tähdiltä että valmentajaltasi. Kun mukana on vielä harjoittelumuoto — joka koostuu yli 72:sta variaatiosta minipelejä — ja treenausta uuteen tehtävätyyliin, ei pelaaja koskaan kyllästy.

Kuinka monipuolinen pelihahmon Create-A-Player-luontimahdollisuus on?

World Tourin Raise-Your-Own-Playerissä on välillä kommunikaatiota aitojen pelaajien kanssa. Pelaajan tuttavuus tähtien kanssa kasvaa asteittain, kun hän ottelee oikeita pelaajia vastaan tai valitsee heitä pareikseen. Jos tuttavuus nousee korkealle, pelaajalle aletaan tarjota harjoitusmatseja, ja hän alkaa saada rohkaisevaa palautetta. Lisäksi peli kiehtoo pelaajiaan tarjoamalla heille mahdollisuuden tehdä järkiperäisiä ratkaisuja esimerkiksi eläköitymisen suhteen. Lisäksi, jos pelaaja treenaa liian intensiivisesti, voi se näkyä lisääntyvinä loukkaantumisina ja tapaturmina.

Tuleeko peli tarjoamaan täysin lisensoidun valikoiman pelaajia, turnauksia ja stadioneja?

Oikeita pelaajia löytyy pelistä 20. Tähän moninaiseen joukkoon kuuluvat muiden muassa Federer, Nadal, Sharpova ja Mauresmo. Kaikki pelin 20:stä huippunimestä esiintyvät VT3:ssa omalla nimellään ja ulkonäöllään. Vaikkakin pelissä esiintyvät turnaukset ja paikat ovat fiktiivisiä, on tiimimme tehnyt yhteistyötä kansainvälisten yhdistysten kanssa, ja on näin ollen pystynyt koristelemaan stadioneja eri brändien logoilla. Täten olemme voineet luoda illuusion, joka saa stadionit näyttämään aidoilta.