Haastattelussa Olivier Dauba – GRAW 2

Kirjoittanut: Livegamers

15.03.2007

Aiotteko sisällyttää FPS-näkökulman G.R.A.W. 2:teen? Vanhan koulukunnan pelaajat rakastavat sitä ja se toimi hyvin GRAW:n PC-versiossa.
FPS-näkökulma on edelleen valittavana Menu-valikosta. Uskomme, että PC- ja X360 -versiot tuntuvat pelattavuudeltaan erilaisilta. Siitä syystä, ja myös johtuen tietynlaisista PC-pelaajista, FPS-näkökulma oli loogista olla oletuksena PC-versiossa.

Ovatko GRAW 2 -moninpelin grafiikat yhtä hyviä kuin yksinpelin? Edellisessä osassa eivät olleet.

Olemme käyttäneet paljon teknisiä voimavaroja ottaaksemme askeleen eteenpäin GRAW 2 -moninpelin grafiikassa. Tähän asti suurin parannus on vaihto kehittyneempään valoefektiin, sisältäen dynaamisen valo- ja varjosysteemin. Olemme myös laittaneet erikoisefektit uuteen uskoon niin, että voi nähdä räjähdyksen ja palavan rakennuksen synnyttämän lämpöväreen, tuulen ja helikopterin vaikutuksen savuun ja lehvistöön, kehittyneet luodinjälkiefektit, etäisyyden sumentumisen, jne.

Onko mahdollista sulauttaa hahmolle omat kasvot, kuten Rainbow Six: Vegasissa?

Me emme tue kasvokartoitusta, mutta olemme liioitelleet hahmon muokkausvaihtoehdoissa, sisällyttäen naishahmot ja enemmän FFW (Future Force Warrior) -varustusta. Clancyn muiden pelien fanit voivat jopa tunnistaa muutaman uuden päävarustuksen.

Miten moninpelikokemus eroaa GRAW:sta?

Kuuntelimme paljon fanien palautteita ja työstimme niitä GRAW 2:ssa virtaviivaistaaksemme moninpelikokemusta. Lisäsimme mm. reaaliaikaisen tuloslistan, yksityiskohtaisemman aseiden statistiikan ja kokonaan uuden uudelleensyntymisjärjestelmän. Yksi hienoimmista lisätyistä ominaisuuksista on taistelukyvyttömäksi haavoittuneen taistelutoverin parantaminen. Tämä tekee tiimityöskentelystä ja taktisesta, koordinoidusta liikumisesta vielä tärkeämpää GRAW 2:ssa. Irtautumalla 2-3 miehen ryhmäksi joukkueissa tai co-op-ottelussa voi varmistaa sen, että mikäli haavoitut, on yksi kavereistasi lähistöllä uhan eliminoimiseksi ja valmiina auttamaan sinut takaisin toimintaan. Tämä ei kylläkään tarkoita sitä, että olisimme pehmenneet; älä kuvittele, että voit jatkaa taistelua sen jälkeen, kun olet saanut .50-kaliiberisesta rintaasi. Matkaan lähdetään huomattavasti isommalla sisällöllä kuin alkuperäisessä GRAW:ssa, tämä tarkoittaa enemmän karttoja ja uusia pelimuotoja, valikoima uusia aseita ja enemmän muokkausvaihtoehtoja.

Millaisen arvoasteikkojärjestelmän aiotte rakentaa?

Aiomme rakentaa sen päälle mitä tarjosimme GRAW:ssa ja parantaa arvotettujen pelien vakautta. Aiomme myös paneutua siihen miten jotkut käyttäjät pystyivät käyttämään systeemiä hyväksi. Tällä kertaa pelaajat voivat nykyisen arvonsa lisäksi myös seurata kehittymistään kohti seuraavaa ylennystä.

Miten integroitte realismin GRAW 2:teen? Onko teillä olemassa yhteistyökumppania sotilaallisella puolella koskien taktiikoita ja aseita?

Realismi ja tarkkuus ovat aina olleet avaintekijöitä Ghost Recon -pelinimikkeessä. Me työstämme tätä eri tasoilla. Ensimmäinen asia on yhteistyö ase- ja varustevalmistajien kanssa. Teemme heidän kanssaan tiivistä yhteistyötä varmistaaksemme, että liitämme peliin viimeisimmät tarvikkeet mitä on tarjolla. Ghostit näyttävät siltä miltä Yhdysvaltain sotilaat ensi vuonna. Toisena on yhteistyö Natickin kanssa, joka on yhdysvaltalainen organisaatio joka määrittelee, mitkä tulevat olemaan tulevaisuuden sotilaan varusteet ja strategia.

Mikä on suurin yksittäinen ero pelattavuudessa verrattuna GRAW:iin ja kuinka yhteisön palaute vaikutti tähän?

Yhteisö pyysi enemmän tukikalustoa (raskasta tukea, liittolaisia, jne.), enemmän tarkkuutta kontrolleihin ja enemmän valittavia strategioita. Cross-Com 2.0 on suora vastaus niihin pyyntöihin. Se antaa mahdollisuuden kontrolloida kaikkea lentokoneista liittolaisiin, mahdollistaa joidenkin tukikalustojen suoran ohjauksen (kauko-ohjattu UAV-lentolaite, MULE) ja yksityiskohtaisemman käsityksen taistelutilanteesta. Tämä on se mikä tekee GRAW 2:n pelattavuudesta jalostuneemman ja parannellumman variaatioiden ja valintojen osalta.

Tuleeko tämä olemaan graafisesti paras peli 360:lle? Jos tulee, niin miten?

GRAW 2 tulee olemaan yksi parhaista kilpailussa (ja se on kova!). Pääasia on se, että me rakennamme GRAW:n alkuperäisen moottorin erittäin vahvalle pohjalle. Suurin osa ajasta menee siis optimointiin, uusien tehosteiden lisäämiseen (ympäristöolosuhteiden muuttuminen, dynaaminen sää, jne.) tai vaikuttavien äänitehosteiden luomiseen (räjähdykset). Toinen pointti on se, että emme käytä tekniikkaa sen itsensä tähden. Esimerkiksi iso työ on tehty esikäsittelyfilttereiden kanssa, jotka ohjaavat liikettä, auttavat pelattavuudessa ja lisäävät runsaasti immersiota.

Sen jälkeen, kun peli ensin ilmestyi ja online co-op oli menestys, oletteko ajatelleet tekevänne yksinpelin kartoista ja tavoitteista online-pohjaisen co-op-pelin? Olisi hienoa pelata puhtaasti online-pohjaista versiota GRAW:sta, tekoälyllä varustetut joukkuetoverit kun eivät ole sama asia kuin oikeat ihmiset.

Päätimme pitää co-op-kampanjan uniikkina GRAW 2:ssa, koska se mahdollistaa monien asioiden tekemisen, mikä muuten ei olisi mahdollista. Voimme antaa pelaajalle kokemuksen joka on suunniteltu alusta asti co-opia varten ja se ei olisi mahdollista, jos sen pitäisi toimia yhtä hyvin sekä yhdellä että kuudellatoista pelaajalla. Koska co-op-tehtävät on suunniteltu isolle ryhmälle yhdessä taisteltaviksi, olemme lisänneet paljon mahdollisuuksia yhteistyöllä toteutettaviin taktiikoihin. Tämä mahdollistaa eri tavoitteiden samanaikaisen suorittamisen, harhautusten järjestämisen ja vihollisten väijyttämisen.

Mihin suuntaan olette vieneet yksinpeliä? Tuntui siltä, että GRAW:ssa olisi voinut olla enemmän erilaisia ympäristöjä. Aiotteko palata pelin juurille ja rakentaa sille, mikä teki pelistä niin suositun?

GRAW 2 tapahtuu Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla, kilometrien päässä Mexico Citystä. Meistä kyseinen sijainti on hyvä ympäristön monimuotoisuuden kannalta (maalaismaisemaa, aavikkoa, kaupunkeja, jne.) ja jatkuva tunne siitä, että täytyy olla koko ajan valppaana, toisin kuin rajan toisella puolella.

Minkä tyyppistä co-opia aiotte lisätä tähän peliin? Se on se pääsyy miksi ostin GRAW:n ja olin hieman pettynyt karttojen pieneen kokoon ja grafiikka-/ohjauseroihin verrattuna yksinpeliin (joka oli visuaalisuudeltaan ja pelattavuudeltaan erinomainen).

Edellä mainitsemieni graafisten parannusten lisäksi olemme pidentäneet co-op-kampanjaa ja tehneet melko hienoja juttuja itse tehtävän tavoitteille. Olemme lisänneet niin sanotut ”vaihtoehtoiset tavoitteet”, jotka on sidottu toissijaisiin tavoitteisiin läpi co-op-kampanjan. GRAW:ssa co-op-tehtävien toissijaiset tavoitteet olivat vapaaehtoisia ja antoivat pelaajille hieman enemmän vaihtoehtoja tehtävän suorittamiseen. GRAW 2:ssa aiomme laajentaa tätä ideaa niin, että toissijaisista tavoitteista tulee avaintaktisia vaihtoehtoja vaikuttaen co-op-tehtävien lopputulokseen.

Mitä uusia innovatiivisia aseita ja kapistuksia voimme odottaa käytettäviksi tai nähdä toiminnassa GRAW 2:ssa?

Cross-Com 2.0:n lisäksi meillä on paljon uutta tavaraa. Ghosteilla on nyt käytössään RX4 Storm -sarja: muotoiltu ja suunniteltu (pienimmätkin yksityiskohdat, kuten kaasuventtiili) olemassa olevasta aseesta. MULE:n näkeminen toiminnassa tulee myös olemaan hienoa.

Kiitokset XCN:lle alkuperäistekstistä.