Halo 2 Testitilaisuus

Kirjoittanut: Livegamers

19.10.2004

Eräänä lokakuisena iltana yhteistyökumppanimme Microsoft järjesti Livegamersin ylläpidolle ja avustajille mahdollisuuden päästä kokeilemaan odotettua Halo 2:ta. Osanotto olikin runsasta; paikalle saapui innokkaita avustajia ja ylläpitäjiä ympäri Suomea ja jälleen kerran ennalta tuntemattomat nimimerkit saivat vihdoin kasvot. Tilaisuus järjestettiin Microsoftin Keilaniemen klubihuoneella.
Vaikka avustajakuntamme oli laajentunut kesäkuisista Livegamersin syntymäpäiväjuhlista, niin tunnelma oli kuitenkin heti katossa, sillä puitteet tapahtumalle olivat loistavat: ruokaa ja virvoitusjuomaa oli runsaasti tarjolla ja matkan uuvuttamille moderaadoille oli lämmitetty sauna. Isäntänä toimi Microsoftin Jyri Aarniva ja tilaisuutta emännöi Microsoftin PR-asioita hoitava Minna Lahti.

Viidakon lakeja ja Halo 2

Vaikka Microsoftin puolesta olikin tarjottu lukuisia harhautuksia, kuten ravinteet, sauna ja Batman-flipperi, niin silti haukankatsettansa harjoittaneet moderaattorit huomasivat pian illan pääasian pyörivän tv-ruuduilla. Pienimittaista rushimista olikin havaittavissa, kun muutama ”vanha viidakon sananlasku” todettiin taas paikkansa pitäviksi. Tällä kertaa ”nopeat söivät hitaat” ja ”massa oli valttia” kun ohjaimia tavoiteltiin. Hitaampien ja maltillisempien huoli oli kuitenkin turhaa, sillä pelin testaamiseen oli varattu ruhtinaallisesti aikaa.

Testattavana versiona oli tämän vuoden E3-messuilla esitelty versio, eli tämän artikkelin tietoihin kannattaa suhtautua varauksella, eivätkä ne välttämättä pidä paikkaansa lopullisessa versiossa. E3-demohan esitteli pelkästään jo monille tutuksi tullutta Zanzibar-kenttää. Tilanpuutteesta johtuen paikalla oli kuitenkin vain kaksi testiversiota, joten tyydyimme kokeilemaan pelin toimintaa täysien pelisessioiden sijasta.

Heti ensimmäinen vaikutelma pelistä oli tunne: ”minähän olen pelannut tätä ennenkin?” Suoraan sanottuna peli tuntui siltä, että sitä oli syntynyt pelaamaan. Tämä tietysti johtuu siitä, että Bungie ei ollut lähtenyt uudistamaan jo Halossa hyväksi todettua ohjausta. Jopa muutamat uudistuksetkin, kuten kahden aseen poimiminen ja ampuminen tuli kuin selkärangasta. Jos jonkinlaisia epäilyksiä jollakulla pelistä oli, niin ne luultavasti karsiutuivat pikaisesti. Yksikään hienovaraisista uudistuksista ei tuntunut asiattomalta, vaikka aluksi X-napin pohjassa pitäminen Warthogin kyytiin nousemiseksi ei ottanut luonnistuakseen. Siihen tottui kuitenkin nopeasti ja pian huomasikin sen tarpeellisuuden. Myös elämäpalkin puuttuminen tuli todennettua ja pian huomattua erittäin loistavaksi uudistukseksi. Vaikka kilvetkin kestivät jonkin verran rankaisua, niin Chief ei ollut yhtä kestävä kuin ensimmäisessä Halossa. Suojien latautuminenkin lisäsi jonkin verran taktisuutta, sillä jos päästi uhrinsa karkuun, niin tämä palasi pian täysissä ruumiinvoimissa kimppuusi. Uusi Battle Rifle tuntui todella onnistuneelta uudistukselta kiikaritähtäimineen ja kolmen laukauksen burst-tulellansa.

Pelimekaniikoista ja aseiden balansseista en edes halua kertoa, johtuen juuri demon varhaisesta versiosta. Tämän version pohjalta minkään kaltainen arvioiminen ei tunnu järkevältä, joten en jatka pidempään. Myös Special Edition metallilaatikon koostumus tuli todennettua ja metalliahan se oli – ainakin osittain.

Ilta pimeni – ajatukset kirkastuivat

Pahimman Halo 2 -kuumotuksen helpotettua suuri osa urbaaneista sankareistamme päättikin leiriytyä saunaan, tai jo legendaksi muodostuneen Batman-flipperin ympärille. Yksi urhoista tarjoutui jopa kirjoittamaan flipperistä arvostelun, joskin tämän saattoi aiheuttaa hetken huuma ja kattoon noussut tunnelma. Sanomattakin on varmaan kuitenkin selvää, että eivät ne konsolit tyhjänä seisoneet. Kun Halo 2 testiversion tarjottavat oli koettu ja Zanzibar-kentän rannan hiekanjyvät oli laskettu, niin halukkaat pääsivät kokeilemaan tulevien Pro Evolution Soccer 4:n ja Ghost Recon 2:n testiversioita. ”Työasioista” ei myöskään puhuttu, vaikka jotkut kovasti yrittivät. Eräs ylläpitäjä ehtikin jo toteamaan: ”En tule istumaan teidän viereen. Te puhutte vaan bugeista.”

Erittäin onnistuneen tilaisuuden päätyttyä ylläpito ja avustajakatras soluttautuivat varjoihin ja siirtyivät Helsingin ydinkeskustaan kokeilemaan taitojansa. Taidot todettiin partaveitsen teräviksi ja liikemomentti ei päässyt pysähtymään missään vaiheessa. Joukkoomme ilmestyi myös yksi julkisuuden henkilö: Richard B. Riddick. Hän esitteli loistavia akrobaatin taitojaan ja tehokkaita lähitaisteluliikkeitään lähes kaikkiin mahdollisiin huonekaluihin.

Lopussa kiitos seisoo

Kaiken kaikkiaan tilaisuus oli erittäin onnistunut, vaikka tarjolla ei ollutkaan uusin mahdollinen versio Halo 2:sta. Tästä testiversioista sai kuitenkin selville kaiken tarpeellisen – totaalinen helmi sieltä on tulossa.

Epävirallisemmalta puolelta lähes kaikki osallistujat saivat varmaankin mukaansa taas nipun hauskoja muistoja. Kiitokset kaikille osallistujille ja varsinkin kärsivälliselle ja ystävälliselle isäntäväelle.