Halo: Reach Defiant Map Pack

Kirjoittanut: Livegamers

13.04.2011

Halo: Reachiin puskee jälleen ulos uutta sisältöä, kun peli saa toisen karttapakettinsa, Defiant Map Packin. Kuten aina, karttapaketti sisältää kolme moninpelikarttaa ja on hinnoiteltu perinteiseen tyyliin 800 Microsoft-pisteen hintaan. Tämänkertainen sisältö on hyvin tasapainossa, sillä pakettiin kuuluu niin isokokoinen Big Team Battle -kartta, pienempi arena-henkinen mappi, kuin myös uutuutena kartta suosittuun Firefight-pelimuotoon.
Ylämailla

Tuttuun Reach-tyyliin jokainen paketin kartta on visuaalisesti erittäin komea, etenkin todella isokokoinen Highlands, jossa komeaa vuoristomaisemaa täydentävät taustalla raivoavat Covenanttien jättimäiset alukset. Pelillisiltä ratkaisuiltaan Highlands on teleport- ja luolastoratkaisuineen hieman Halo: Combat Evolvedin Sidewinderin (Halo 3: Avalanche) ja Blood Gulchin (Halo 2: Coagulation, Halo Reach:Hemorrhage) sekoitus: kartta on suora putki, jossa on molemmissa päissä selkeät Baset, tunneleiden ja teleporttien tarjotessa vaihtoehtoisia kulkureittejä avoimen keskustan sijaan. Tyypilliseen BtB-tapaan mapissa on kaksi kiikarikivääriä ja muutama isompi tussari ajoneuvojen ylivaltaa estämään. Uusi DLC onnistuu tyydyttämään jo varsin kylläisen Big Team Battle – ja Invasion-kansan halut mainiolla jättikartalla.

HaloReachDefiant

Tuomiopäivä

Condemned edustaa Defiantin perinteisempää Halo-pelaamista, 4v4-arena-taistelua. Kartta on käytännössä täysin symmetrinen, eli siis mapissa on kaksi identtistä puoliskoa. Keskellä on taistelut pääasiassa keräävä huone, jota ympäröi pienempien huoneiden rengas flankkaamiseen ja muuhun taktiseen pelaamiseen. Tämä on yleisesti ottaen hyvä lähtökohta kilpailuhenkiseen pelaamiseen, mutta jälleen, kuten uudempien Halojen aikakaudella on ollut tapana, muutama ylilyönti ja perusteellinen vika kartan suunnittelussa pilaa mapin. Kartta koostuu pääasiassa ahtaista huoneista ja käytävistä, jolloin mappi suosii turhan hyvin kämppimistä ja peli puuroutuu. Lisäksi mapin keskelle on taas ollut pakko tunkea mukaan typerä painoton huone. Tästä seuraa erittäin aivotonta toimintaa, kun ukkoa pomppii katosta lattiaan ilman kunnollista kontrollia. Sunnuntaipelaajille tästäkin mapista irtoaa varmasti hupia, mutta edes hieman tosissaan pelinsä ottavat saavat pettyä. Esimerkiksi MLG-pelilistaan tästä kartasta ei löydy minkäänasteista potentiaalia.

HaloReachDefiant2

Maasta sinä olet tullut…

Unearthed on aavikolla sijaitsevaan rakennuskompleksiin sijoittuva monikerroksinen Firefight-kartta, joka tarjoaa kaikin puolin monipuolista toimintaa. Mapin suunnittelu on onnistunut: eri tasoihin perustuva arkkitehtuuri ruokkii mukavasti Reachin uusia armor abilityjä ja pelityylejä, jolloin mapissa on tilaa niin ajoneuvoille kuin kiikarikiväärimiehille. Kaikenkaikkiaan siis onnistunut mappi, josta ei ole oikeastaan mitään pahaa sanottavaa. Mainio lisä tulitaistelumoodiin ja kyseisen toiminnan ystävät ovatkin varmasti tyytyväisiä.

HaloReachDefiant3

Kokonaisuutena Defiant Map Pack tarjoaa lähes jokaiselle jotakin. Kasuaalipelaajat löytävät tästä varmasti monen tunnin edestä hupia, ainoastaan puhdasrotuisten Hardcore-miesten ja -naisten kannattaa jättää tämä datapaketti hankkimatta.