Halo: Reach Noble Map Pack

Kirjoittanut: Livegamers

07.12.2010

Vaikka syyskuussa julkaistu Halo: Reach jääkin Bungien viimeiseksi Halo-peliksi, ei yhtiö jää lepäämään laakereillaan vaan aikoo tukea peliä jatkossakin. Nyt ladattavaksi on ilmestynyt ensimmäinen karttapaketti, joka sisältää Halo 3:sta tuttuun tyyliin kolme uutta moninpelikarttaa. Karttoja varten on myös lisätty uusi pelilista, jossa kierrätetään uusia kenttiä monissa eri pelimuodoissa.
Avaruusasema 9

Anchor 9 on uusista kartoista pienin. Avaruusasemalle sijoittuva symmetrinen kenttä sopiikin parhaiten perinteiseen Team Slayeriin ja pienimuotoisiin tiimipeleihin, kuten esimerkiksi Reachin uuteen pelimuotoon, Stockpileen. Kentän erikoisuutena on avaruusaseman reunalla sijaitseva lähes painoton tila, josta voi kiertää kentän toiselle laidalle leijuen samalla avaruudessa.

Taistelut keskittyvät kuitenkin usein avaruusaseman sisältä löytyviin käytäviin sekä avoimeen ja monikerroksiseen tilaan, jonne pääsee nopeasti joka suunnasta kenttää. Kartta onnistuukin tavoittamaan hiukan Halo 3:n onnistuneen The Pitin henkeä. Pienuudestaan huolimatta kenttä on yllättävänkin monipuolinen.

Anchor

Kukkulan kuningas

Hiukan Halo 3:n Valhallaa muistuttava, metsäisiin vuoristomaisemiin sijoittuva Tempest on taas loistava kartta tiimipohjaisiin pelimuotoihin ja etenkin lipunryöstöön. Taistelut keskittyvät kuin itsestään kartan keskeltä löytyvälle mäelle, mutta tarvittaessa sivuilta voi hiippailla vastustajan tukikohtaan hyvinkin huomaamattomasti. Keskustaa ympäröivät isot kivenlohkareet tarjoavat myös mukavasti suojaa.

Ympäri kenttää ripotelluilla mancannoneilla pääsee nopeasti keskelle toimintaa, ja kenttä tuntuu loistavasti tasapainotetulta. Ajoneuvot eivät nouse tarpeettoman suureen rooliin, sillä ne soveltuvat lähinnä keskustan ja sivustojen puolustamiseen. Tempest nouseekin ehdottomasti keskikokoisten Halo-karttojen kärkikastiin monipuolisuudellaan ja loistavalla tasapainollaan.

Tempest

Hyökkäys vuoren läpi

Kolmikon laajin kenttä on luminen Breakpoint. Massiivisen kokonsa takia kartta on parhaimmillaan Invasion-pelimuodossa, mutta myös isot tiimipelit onnistuvat siinä suhteellisen hyvin. Suuren vuoren ympärille keskittyvä kartta sisältää monenlaista maastoa ja muistuttaa muodoltaan hiukan ensimmäisestä Halosta ja viimeisestä Halo 3:n karttapaketista tuttua Avalanchea.

U-muotoisesta Avalanchesta poiketen vuoren voi kuitenkin kiertää molemmin puolin, sillä sen läpi kulkee tunneleita niin keskeltä kuin toisesta reunastakin, ja toiselta puolelta vuoren voi kiertää kokonaan. Kartasta löytyy myös paljon korkeuseroja ja rakennuksia, ja lisäksi ajoneuvot nousevat erittäin suureen rooliin.

Breakpoint

Noble Map Pack lisää Reachin tarjontaan kolme hyvin erityyppistä karttaa, jotka tuovat mukavasti tuoreutta vanhat kartat puhki pelanneille faneille. Laatu on tasaisen varmaa kautta linjan, mutta etenkin Tempest nousee esiin loistavana karttana. Vanhaan tuttuun 800 Microsoft-pisteen (noin 9,6 euron) hintaan myytävä karttapaketti onkin ehdottomasti kannattava ostos jos kaipaa uutta verta Reachin moninpeliin.